Actualitate

Urmează zile „de foc” în România. Temperaturi până la 37 de grade

Meteorologii anunță zile caniculare până la mijlocul săptămânii viitoare, în toată țara.

Urmează zile „de foc” în România. FOTO: Municipiul Cluj-Napoca / Facebook Urmează zile „de foc” în România. FOTO: Municipiul Cluj-Napoca / Facebook

 

 


Temperaturile rămân ridicate în toată țara în următoarele zile, în unele zone fiind emise avertizări meteo cod galben de caniculă.

 


Administrația Națională de Meteorologie a emis sâmbătă o avertizare cod galben disconfort termic ridicat și căldură, valabil până în data de 9 august, inclusiv.

Sâmbătă și duminică (6 și 7 august), valul de căldură va persista în cea mai mare parte a țării,  disconfortul termic va fi ridicat, iar local indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Luni și marți (8 și 9 august), valul de căldură se va restrânge spre regiunile sudice și sud-estice. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar cele minime nu vor coborî sub 18...21 de grade, arată meteorologii.


 Sâmbătă și duminică vor fi perioade scurte și pe arii restrânse cu manifestări de instabilitate atmosferică. La începutul săptămânii viitoare, instabilitatea atmosferică se va accentua și se va manifesta pe arii mai extinse în jumătatea de nord-vest a teritoriului.

CITEȘTE ȘI:

Temperaturi ridicate și secetă, toată luna august. VEZI prognoza meteo până în septembrie

abonare newsletter