Actualitate

Temperaturi ridicate și secetă, toată luna august. VEZI prognoza meteo până în septembrie

Meteorologii au anunțat prognoza pentru intervalul cuprins între 8 august și 5 septembrie. Luna lui Gustar se anunță a fi una săracă în precipitații și cu temperaturi peste valorile normale.

Temperaturi ridicate și secetă, toată luna august. FOTO: Facebook/ Municipiul Cluj-Napoca

 

 


Meteorologii anunță că vremea în luna august va rămâne secetoasă și cu temperaturi pente valorile considerate normale pentru acest interval. În prima săptămână din intervalul menționat, regimul pluviometric va fi excedentar în jumătatea nord-vestică a țării, ulterior precipitațiile fiind mai mult absente.

 


Săptămâna 8 – 15 august

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile sudice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi excedentar în jumătatea nord-vestică a țării, dar mai ales în vestul Carpaților Meridionali și în zona Munților Apuseni. În restul țării, cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale, local deficitare în sud-est.

Săptămâna 15 – 22 august

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, dar mai ales în cele sud-vestice. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării.


Săptămâna 22 – 29 august 

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, dar mai ales în cele sudice și vestice. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Săptămâna 29 august– 5 septembrie

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, în toate regiunile, dar mai ales în jumătatea sud-vestică a țării. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval, vor avea o tendință spre deficit în majoritatea regiunilor.


Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF - Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 2002-2021. Fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

CITEȘTE ȘI:

Temperaturi ridicate la Cluj! VEZI prognoza meteo în următoarele zile

Ultimele Stiri
abonare newsletter