Actualitate

A fost inaugurată pista de biciclete Huedin-Sâncraiu, care străbate traseul fostei Mocănițe! FOTO

Pista de biciclete care leagă Huedin de Sâncraiu a fost amenajată pe traseul Mocăniței, trenul care circula pe vremuri până la Călățele.

A fost inaugurată pista de biciclete Huedin-Sâncraiu / Foto: Facebook Mircea Moroșanu A fost inaugurată pista de biciclete Huedin-Sâncraiu / Foto: Facebook Mircea Moroșanu

 

 


A fost inaugurată pista de biciclete Huedin-Sâncraiu miercuri, 3 iulie 2022:

„Azi am inaugurat pista de biciclete la Huedin! Cu această ocazie, a avut loc ceremonia oficială de finalizare a lucrărilor din cadrul proiectului «Înființare pistă de biciclete pe traseul căii ferate dezafectate Huedin-Sâncraiu-Călățele» – segmentul aparținător orașului Huedin.


Evenimentul a fost marcat printr-o conferință de presă urmată apoi de tăierea panglicii la obiectivul de investiții de pe strada Horea (DN1), intersecția cu pista de biciclete”, a transmis primarul orașului Huedin, Mircea Moroșan.

 Pistă de biciclete Huedin-Sâncraiu / Foto: Facebook - Mircea Moroșan

Pista de biciclete de pe raza comunei Sâncraiu a fost finalizată în urmă cu un an, iar acum și traseul care leagă Huedinul de Sâncraiu este gata.


Va putea fi inclusă în rețeaua europeană a traseelor de cicloturism

Pista de biciclete construită de către orașul Huedin are o lungime de 3033 metri liniari (ml). Începe de la intersecția cu DN1 de pe strada Horea și se conectează la pista de biciclete construită de comuna Sâncraiu, care are o lungime de 3952 ml.

Valoarea investiției este de 748.314,64 lei cu TVA inclus, din care suma de 223.059,98 cu TVA inclus a fost eligibilă pentru finanțare din fonduri europene, prin Asociația Grup de Acțiune Locală Napoca Porolissum (GAL) și Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) – Măsura M6B2 Ruralul Activ – Servicii de bază și reînnoirea satelor în zonele rurale.


„Pista de biciclete construită de orașul Huedin facilitează accesul populației din zona noastră și contribuie la creșterea turismului și la dezvoltarea unei zone de agrement în orașul Huedin”, a transmis primarul orașului Huedin.

De altfel, unul dintre obiectivele proiectului este acela de-a realiza o infrastructură turistică diversă prin modernizarea și readaptarea funcțională a bazelor existente (în acest caz fiind vorba de terasamentul fostei căi ferate) și dezvoltarea de noi amenajări.


Odată cu construirea segmentului de 5216 ml de pe domeniul comunei Călățele, întregul proiect va avea o lungime totală de 12.201 ml, astfel pista de biciclete putând fi inclusă în rețeaua europeană a traseelor de cicloturism.

CITEȘTE ȘI:

Pista de biciclete Huedin-Sâncraiu e gata! Se află pe traseul unei căi ferate vechi. VIDEO

Comuna Unguraș va avea pistă de bicicletă prin fonduri PNRR. Traseul va începe din Nireș

Ultimele Stiri
abonare newsletter