Timp Liber

„Mica Olandă” a Clujului. Peste 170 de soiuri de lalele „împodobesc” aleile Grădinii Botanice - FOTO

Lalele multicolore, cu petale în forme care mai de care, au înflorit și oferă vizitatorilor Grădinii Botanice din Cluj un veritabil spectacol al primăverii.

„Spectacol” de culori în Grădina Botanică. FOTO: Facebook/ Grădina Botanică "Alexandru Borza" Cluj-Napoca Universitatea Babeș-Bolyai „Spectacol” de culori în Grădina Botanică. FOTO: Facebook/ Grădina Botanică "Alexandru Borza" Cluj-Napoca Universitatea Babeș-Bolyai

 

 


Zeci de mii de fire de lalele colorate „împodobesc” aleile Grădinii Botanice din Cluj, într-un spectacol al primăverii care se desfășoară sub ochii vizitatorilor. În această perioadă colecția de lalele, cea mai mare de până acum, poate fi admirată în toată splendoarea.

 


În această perioadă, 176 de soiuri de lalele colorează aleile Grădinii Botanice „Alexandru Borza”. Peste 30.000 de bulbi de lalele au înflorit anul acesta la Grădina Botanică, fiind, probabil, cea mai mare colecție de până acum.

Tulipa „Light and Dreamy”. FOTO: Facebook/ Grădina Botanică "Alexandru Borza" Cluj-Napoca Universitatea Babeș-Bolyai

Scenele inedite create de mixul de culori pot fi admirate de vizitatori în orice zi a săptămânii. Din 1 aprilie, vizitatorii Grădinii Botanice se pot bucura de un program prelungit, oferindu-le mai mult timp să exploreze minunățiile naturii. Programul extins le permite pasionaților de botanică să se bucure de frumusețea grădinii și a serelor într-o atmosferă relaxată și plină de inspirație.


Tulipa 'White Valley'. FOTO: Facebook/ Grădina Botanică "Alexandru Borza" Cluj-Napoca Universitatea Babeș-Bolyai

Programul de primăvară al Grădinii Botanice din Cluj este următorul:

Program Grădina Botanică: luni - duminică, între orele 09:00 și 19:00 (ultimele bilete se pot achiziționa până la ora 18:00). 


Program sere: între orele 09:00 și 18:00 (ultimele bilete se pot achiziționa până la 17:15, iar ultimii vizitatori intră în seră la ora 17:45)”, au mai arătat reprezentanții Grădinii Botanice.

Tulipa ‘Mascara’. FOTO: Facebook/ Grădina Botanică "Alexandru Borza" Cluj-Napoca Universitatea Babeș-Bolyai

Zeci de mii de vizitatori trec anula pragul grădinii în sezonul lalelelor unele dintre cele mai vaste și spectaculoase colecții de pe tot parcursul anului. În această perioadă, clujenii pot admira și zeci de soiuri de narcise și zambile.


Tulipa ‘Apeldoorn’. FOTO: Facebook/ Grădina Botanică "Alexandru Borza" Cluj-Napoca Universitatea Babeș-Bolyai
Tulipa ‘Stresa’. FOTO: Facebook/ Grădina Botanică "Alexandru Borza" Cluj-Napoca Universitatea Babeș-Bolyai
Tulipa 'Trauttmansdorff'. FOTO: Facebook/ Grădina Botanică "Alexandru Borza" Cluj-Napoca Universitatea Babeș-Bolyai
Tulipa 'White Prince'. FOTO: Facebook/ Grădina Botanică "Alexandru Borza" Cluj-Napoca Universitatea Babeș-Bolyai
Tulipa 'Willem van der Akker'. FOTO: Facebook/ Grădina Botanică "Alexandru Borza" Cluj-Napoca Universitatea Babeș-Bolyai
 
FOTO: Facebook/ Grădina Botanică "Alexandru Borza" Cluj-Napoca Universitatea Babeș-Bolyai

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

„Explozie” de culoare și parfum, la Grădina Botanică din Cluj. Narcisele, magnoliile și lalele, în centrul atenției - FOTO

abonare newsletter