monitorulcj.ro Menu

Minerii de la Roșia Montană nu mai vor festivalul „FânFest” în localitatea lor

Sindicatul „Viitorul Mineritului” din Roșia Montană cere ca festivalul „FânFest”, al „salvatorilor” care i-au lăsat fără locuri de muncă, să nu mai fie organizat în localitata minieră, evenimnet la care „tinerii care nu muncesc, nu au grija zilei de mâine” vin „să râdă și să-și bată joc de necazurile” lor, se arată într-un comunicat remis presei.

SVM: Unde s-a mai văzut ca oamenii să nu poată cere locuri de muncă?

Reprezentanții Sindicatului Viitorul Mineritului (SVM) se declară șocați de decizia Consiliului Național al Audiovizualului (CNA) de a interzice spoturile SVM, cu atât mai mult cu cât această decizie s-a luat în lipsa oricărei dezbateri, în care părțile să aibă șansa să-și expună punctul de vedere și să-și apere dreptul la exprimare.

FOTO EXCLUSIV: Protest spontan în centrul comunei Roşia Montană: Ne-am săturat de atâta aşteptat

Aproximativ 500 de persoane, angajaţi ai companiei Roşia Montană Gold Corporation şi localnici din Roşia Montană, participă, marţi, la un protest în centrul comunei, cerând începerea proiectului minier, acţiunea nefiind autorizată. Manifestanţii au bannere cu "Jos şomajul", "Vrem să trăim din minerit", "Vrem locuri de muncă acum", "Ne-am săturat de atâta aşteptat".