monitorulcj.ro Menu
Economie

SVM: Unde s-a mai văzut ca oamenii să nu poată cere locuri de muncă?

“Respingem categoric conținutul acestei decizii și implicațiile sale, întrucât considerăm că nu există nicio motivație morală, juridică sau logică pentru o astfel de decizie. Mai mult, considerăm că această decizie reprezintă un precedent periculos la adresa libertății de exprimare în România, un drept democratic câștigat cu greu. Dacă nu suntem de acord cu ceva, cerem să fie interzis – cu regret o spunem, așa a acționat acum CNA, dar acesta nu este un principiu democratic, pentru o țară europeană liberă!”, declară reprezentanții Sindicatului Viitorul Mineritului.

Ei mai spun că toți oamenii care au apărut în aceste spoturi și-au spus părerea proprie cu privire la importanța mineritului pentru crearea de locuri de muncă și nu este corect să fie  mai puțin îndreptățiți să-și facă auzită părerea decât oricare alți cetățeni ai acestei țări.

“Cerem CNA să reexamineze spoturile respective, care respectă atât litera, cât și spiritul legii. CNA este o instituție publică, al cărei rol este să apere și să reglementeze dreptul la liberă exprimare, nu să-l îngrădească. Iar noi dorim să ne cerem dreptul la muncă, un alt drept fundamental, prin orice modalitate permisă de lege, inclusiv prin publicitate TV”, au spus reprezentanții SVM, precizând că nu se vor lăsa intimidați de astfel de acțiuni și vor lupta, în condițiile legii, până la obținerea locurilor de muncă atât de necesare în Roșia Montană!