Actualitate

Roșia Montană: Grupuri de tineri străini, în mașini de Ungaria și Germania, lipesc afișe împotriva proiectului RMGC

Sindicatul „Viitorul Mineritului” din Roșia Montană condamnă acțiunile la instigare făcute de grupuri de străini în Roșia Montană.

“De câteva zile, prin Roșia Montană se plimbă grupuri de tineri străini, în mașini cu numere de Ungaria și Germania, care instigă populația la violență și lipesc afișe împotriva proiectului minier”, explică reprezentanții Sindicatul „Viitorul Mineritului”. Acești solicită încetarea acestor acțiuni de intimidare.
 
“Este o presiune imensă la care sunt supuși oamenii din zonă. Nu este nici cazul și nici momentul pentru lupte fratricide între moții din Apuseni! Noi, minerii din Roșia Montană, condamnăm astfel de acțiuni de manipulare care împiedică dezbaterea obiectivă și constructivă pe marginea proiectului minier. În joc este soarta noastră și viitorul copiilor noștri, iar dezbaterea pubică trebuie purtată sub incidența normalității, fără presiune și manipulare, cu argumente solide bazate pe cifre și fapte. Noi luptăm pentru locuri de muncă și pentru o viață mai bună. Vrem să fim lăsați în pace de către cei care nu ne reprezintă, dar pretind că vor să ne salveze. Noi ne putem salva singuri. Prin minerit. Viitorul nostru este mineritul”, spun reprezentanții sindicatului.

Parlamentarii comisiei speciale pentru Roșia Montană s-au reunit, marți, pentru a discuta despre investiția pe care canadienii de la Roșia Montană Gold Corporation (RMGC) vor să o deruleze într-un proiect de extracție a aurului. Miercuri și joi membrii comisiei se vor deplasa la Roșia Montană, unde vor sta de vorbă cu reprezentanți ai minerilor, ai companiei Roșia Montană Gold Corporation, ai ONG-urilor și autorităților.
Parlamentarii au termen să încheie raportul cu privire la exploatarea minieră până pe 20 octombrie, prima cameră sesizată fiind Senatul.
Guvernul a adoptat, în data de 27 august 2013, proiectul de lege referitor la Roșia Montană.
 

Ultimele Stiri
abonare newsletter