monitorulcj.ro Menu

Balul Operei: Evenimentul la care publicul face parte din spectacol

Iubitorii operei, îndrăgostiții de vals și pasionații de bal vienez se reunesc în seara de 9 martie la Balul Operei, devenit prin tradiția celor 25 de ediții un eveniment emblematic al Operei Naționale Române Cluj-Napoca. Ingredientele cheie sunt și în acest an invitații de renume, programul artistic complex și structurat, precum și transformarea sălii într-un imens ring de dans unde să se valseze până după miezul nopții.

Invitați de onoare și un program artistic unic la Balul Operei 2018

Balul Operei 2018 îi aduce pe scena clujeană pe invitații speciali Ștefan Pop, tenor de renume international, și pe Tiberiu Soare, dirijorul Operei Naționale Române București. Invitații de onoare se vor alătura soliștilor, Orchestrei și Ansamblului de Balet ai Operei Naționale Române din Cluj-Napoca. În premieră, Sala Mare se transformă în sală de bal, iar personajul principal devine publicul.

BALUL OPEREI 2014: Sala de spectacole a Teatrului Național va fi transformată în Sală de Bal

În data de 22 februarie 2014 va avea loc la Opera Naţională din Cluj-Napoca a XIX—a ediţie a Balului Operei, iar în data de 23 februarie evenimentul va continua cu o gală destinată valorii, Gala Laureaţilor. Potrivit organizatorului Balului, Matei Miko, ediţia din acest an va fi debutul unui proiect amplu de schimbare a sălii de teatru, prin transformarea sa într-o sală de bal, după îndepărtarea scaunelor şi montarea unor mese în sala de teatru.