Actualitate

Balul Operei 2017, puţină muzică şi multă plictiseală

Opera din Cluj a găzduit aseară un eveniment tradițional al orașului, dedicat, anul acesta, muzicii româneşti.

Balul a avut decalaje mari în program, care au pus la încercare răbdarea spectatorilor. Deşi a fost programată să cânte la 10:00, trupa Holograf a intrat pe scenă la miezul nopţii. Câţiva invitaţi, morţi de foame după atâta aşteptare, au intrat în sală cu câte o chiflă furată de la bufet, înainte de servirea oficială, pe care au împărţit-o frăţeşte cu prietenii care i-au însoţit.

O bună parte din spectatori au plecat înainte de concertul susţinut de Dan Bittman, în timp ce altă parte nu a aşteptat încheierea recitalului şi a dat iama în Marele Bufet.


Singurul moment “cu priză“  mare la public

Începutul părea promiţător. Soliştii Tiberius Simu, Cristi Mogoşan, Hector Lopez, Florin Estefan şi invitata specială Camelia Crişan (Vocea României 2016), alături de Orchestra Operei Naţionale Române Cluj-Napoca au susţinut, în deschidere, un recital de pop-opera, sub bagheta dirijorului Andrei Tudor, care a adunat aplauze prelungite din partea publicului. Din repertoriu au făcut parte 15 piese de referinţă ale muzicii uşoare româneşti. 

Un alt moment gustat de public, ce a mai rămas din el, a fost recitalul Holograf. Invitaţii din sală au cântat cu artiştii hit-urile formaţiei, în timp ce alţii gustau la propriu din mâncarea servită la eveniment.

abonare newsletter