monitorulcj.ro Menu

AU MIMAT ajutorul. Autoritățile din Cluj, incapabile să rezolve problema bordurilor de pe DN1 Cluj – Turda și Cluj-Oradea

În urmă cu aproape un an, pe DN1 între Cluj-Turda și Cluj-Oradea sensurile de circulaţie au început să fie separate prin borduri unele mai înalte, altele mai joase, iar benzile au fost îngustate. Oamenii au protestat, au amenințat, s-au înmulțit accidentele rutiere. În tot acest timp, autoritățile de la Cluj se băteau cu pumnul în piept că vor opri lucrările efectuate de Compania de Drumuri.

Inculpat în procesul lui Uioreanu, Ioan Petran se destăinuie: “Toată lumea a furat de la toată lumea” – AUDIO

Consilierul judeţean Ioan Petran, care a fost trimis în judecată de procurorii DNA Cluj pentru luare de mită în procesul fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, a făcut, săptămâna trecută, unele declaraţii surprinzătoare după audierea Marianei Raţiu, director executiv al Direcţiei de Dezvoltare şi Investiţii la Tribunalul Cluj.

Clujul, judeţul “favorit” al hoţilor

Statisticile Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Cluj arată că anul trecut s-au înmulţit furturile pe raza judeţului, această infracţiune reprezentând peste 50% din totalul infracţiunilor înregistrate în 2014. În schimb, conducerea IPJ Cluj se laudă că se află sub media naţională la criminalitate.

“Pentru merite deosebite”, IPJ Cluj primeşte o motocicletă BMW de 30.000 de euro de la Consiliul Judeţean Cluj

Parcul auto al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj se va înnoi săptămâna viitoare cu o motocicletă BMW în valoare de 30.000 de euro achiziţionată de către Consiliul Judeţean Cluj, asta după ce, în anul 2013 CJ Cluj a mai achiziţionat două autospeciale Dacia Duster tot pentru pentru Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Cluj pentru care a plătit aproximativ 30.000 de euro. Printre „meritele deosebite” ale IPJ Cluj se numără şi evadarea a patru deţinuţi periculoşi, dintre care unul se află încă în libertate la mai bine de o săptămână după ce a evadat.

Ziua din săptămână când au loc cele mai multe accidente de circulaţie în Cluj

În primele trei luni ale anului 2014 la nivelul judeţului Cluj au fost înregistrate 83 de accidente de circulaţie grave, în care 86 persoane au fost rănite grav şi 19 au decedat. Principalele cauze ale accidentelor grave au fost viteza, traversare neregulamentară şi neacordare de prioritate pietonilor. Dar care a fost ziua din săptămână când s-au înregistrat cele mai multe accidente?

FOTO: Parcul IPJ Cluj s-a înnoit cu două Dacia Duster de 15.000 de euro bucata

Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP) a achiziţionat două autospeciale Dacia Duster pentru Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Cluj pentru care a plătit aproximativ 30.000 de euro. Potrivit preşedintelui ATOP, Ioan Petran, aceste maşini au fost cumpărare datorită faptului că ultima achiziţie la nivelul IPJ Cluj pentru ordinea publică au fost autospecialele Dacia Logan în anul 2006.