Actualitate

“Pentru merite deosebite”, IPJ Cluj primeşte o motocicletă BMW de 30.000 de euro de la Consiliul Judeţean Cluj

Parcul auto al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj se va înnoi săptămâna viitoare cu o motocicletă BMW în valoare de 30.000 de euro achiziţionată de către Consiliul Judeţean Cluj, asta după ce, în anul 2013 CJ Cluj a mai achiziţionat două autospeciale Dacia Duster tot pentru pentru Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Cluj pentru care a plătit aproximativ 30.000 de euro. Printre „meritele deosebite” ale IPJ Cluj se numără şi evadarea a patru deţinuţi periculoşi, dintre care unul se află încă în libertate la mai bine de o săptămână după ce a evadat.

Potrivit referatului de aprobare a proiectului de hotărâre privind darea în folosinţă gratuită, pe o perioadă de 10 ani, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, a bunului mobil achiziţionat prin  „Proiectul pentru creşterea mobilităţii echipajelor de poliţie care intervin la solicitările cetăţenilor”, care va fi dezbătut săptămâna viitoare în şedinţă, propunerea de a achiziţiona o astfel de motocicletă a venit din partea ATOP şi IPJ Cluj. Potrivit proiectului de hotărâre, IPJ Cluj va putea folosi gratuit motocicleta pe o perioadă de 10 ani.

Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP) condusă de consilierul judeţean Ioan Petran, împreună cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj au demarat un proiect pentru creşterea mobilităţii patrulelor de intervenţie la solicitările cetăţenilor, proiect aprobat şi finanţat prin hotărâre de Consiliu Judeţean.


În iunie 2014, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Cluj au dispus trimiterea în judecată a lui Ioan Petran pentru infracţiuni de corupţie. În rechizitoriul DNA se arată că Horea Uioreanu şi Petran au pretins sume de bani cu titlu de mită (20.000 de euro) de la trei oameni de afaceri pentru a-i favoriza. “DNA Cluj l-a trimis în judecată pe Ioan Petran consilier judeţean în cadrul Consiliului judeţean Cluj, în stare de libertate, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită”, arătau procurorii în iunie 2014.

În acest sens, în anul 2013 CJ Cluj a achiziţionat două autoturisme Dacia Duster în valoare de 15.000 de euro fiecare, iar acum a fost achiziţionată o motocicletă BMW "cu dotări specifice muncii de poliţie".


“A fost achizionată o motocicletă cu dotări specifice muncii de poliţie, cu valoarea contabilă de 135.413,99 lei (TVA inclus). Pentru utilizarea bunului achiziţionat este necesară darea acestui bun mobil în folosinţă gratuită, pe o durată de 10 ani, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj şi încheierea unui contract de împrumut de folosinţă. CJ Cluj acordă IPJ Cluj, sub formă de împrumut de folosinţă gratuită, bunul mobil motocicleta BMW- MOT K52R 1200 RT”, se arată în proiectul de hotărâre.

În 2013, Petran explica de ce a fost nevoie să se plătească suma de 70.000 de lei pentru o Dacia Duster pentru ca Poliţia Cluj să-şi desfăşoare activitatea.


“Dotarea insuficientă cu maşini de intervenţie a IPJ Cluj a făcut ca noi să achiziţionăm aceste autospeciale. Ultima achiziţie a fost o Dacia Logan în 2006. Au fost cumpărate la preţul pieţei, dar sunt dotate cu opţiuni - au motoare de 120 CP şi tracţiune integrală, dar şi radio-CD şi lampă”, a adăugat Petran.

ATOP a mai achiziţionat între 2005 şi 2006 patru maşini Dacia pentru Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter