Actualitate

FOTO: Parcul IPJ Cluj s-a înnoit cu două Dacia Duster de 15.000 de euro bucata

Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP) a achiziţionat două autospeciale Dacia Duster pentru Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Cluj pentru care a plătit aproximativ 30.000 de euro. Potrivit preşedintelui ATOP, Ioan Petran, aceste maşini au fost cumpărare datorită faptului că ultima achiziţie la nivelul IPJ Cluj pentru ordinea publică au fost autospecialele Dacia Logan în anul 2006.

„Cu ocazia evaluărilor efectuate s-a reliefat faptul că asigurarea cu autospeciale a structurilor operative din cadrul inspectoratului este insuficientă, procentul de asigurare fiind sub 60% din norma de înzestrare. ATOP a plătit 70.000 de lei pentru o Dacia Duster pentru ca Poliţia Cluj să-şi desfăşoare activitatea. Dotarea insuficientă cu maşini de intervenţie a IPJ Cluj a făcut ca noi să achiziţionăm aceste autospeciale. Ultima achiziţie a fost o Dacia Logan în 2006, asta  a fost motivaţia pentru care cei de la ATOP au hotărât înzestrarea cu maşini. Această dotare va continua şi anul viitor. Mai avem în plan achiziţionarea altor trei astfel de maşini”, a precizat Petran.

Potrivit lui Petran, motivul pentru care a fost plătit acest preţ este faptul că maşinile au dotări suplimentare. „Au fost cumpărate la preţul pieţei, dar sunt dotate cu opţiuni - au motoare de 120 CP şi tracţiune integrală, dar şi radio-CD şi lampă”, a adăugat Petran.


ATOP a mai achiziţionat între 2005 şi 2006 patru maşini Dacia pentru Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Cluj.

Noul şef al IPJ Cluj, Tudor Grindean, a declarat că cele două autospeciale vor fi repartizate Serviciului de Investigare a Criminalităţii şi Secţiei de Poliţie rurală Floreşti.


„Mulţumim celor care au bugetat acest proiect, ştiu că nu este uşor să dotezi o structură cu mijloace de mobilitate care să permită intervenţia mai rapidă la faţa locului a echipelor de poliţie. Aceste două autoturisme vor fi repartizate unor structuri operative. În concret, acum, am hotărât ca ele să fie preluate de către colegii noştri de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii, dar şi de la Secţia de Poliţie rurală Floreşti. Aceste două autoturisme vor permite colegilor noştri să ajungă acolo unde cu mare greutate ajung altfel. Avem într-adevăr o dotare nu cum aşa ne-am dori, ne dorim să avem întotdeauna mai mult. Avem la dispoziţie mijloace de mobilitate în aşa fel încât rezultatele pe care noi le obţinem să răspundă în mare măsură aşteptărilor comunităţii. Aceste două autoturisme se întorc înapoi în comunitate”, a spus şeful IPJ Cluj, Tudor Grindean.

Ultimele Stiri
abonare newsletter