Ştiri din Transilvania

Adevărul nespus despre zahăr. Ce boli grave pot fi declanșate de consumul excesiv

Zahărul este fără îndoială cel mai mare dușman al organismului, categoria cea mai expusă fiind copiii și vârstnici.

Adevărul nespus despre zahăr. Cât de nociv este pentru organism Adevărul nespus despre zahăr. Cât de nociv este pentru organism

Consumul de zahăr este aproape la fel de dăunător, precum cel de țigări. Dulciurile, sucurile și prăjiturile sunt presărate de zahăr sub diferite forme care în timp vor avea un efect nociv asupra organismului.

Canțitățile mari de zahăr pe care le consumăm zinic vor aduce la maturitate probleme grave de sănătate. Consumul de zahăr ne expune la afecțiuni precum diabet zaharat, colesterol mărit, supraponderabilitate, obezitate sau distrugerea nervilor periferici.


Consumul de zahăr a crescut cu 50%

În ultimii 30 de ani consumul de zahăr a crescut cu 50% în rândul populației. Această cifră este dată și de faptul că în mai toate alimentele există zahăr sub diferite forme. Copiii sunt cei mai expuși în momentul în care încep să consume dulciuril.

De altfel, Organizația Mondială a Sănătății recomandă maxim șase lingurițe pe zi de zahăr sub diferite forme. E foarte important de știut că zahărul se găsește și în alte forme, nu doar în forma clasică.


Un european consumă 50 de kilograme de zahăr pe an

Conform datelor analizate un european ajunge să consume 50 de kilograme de zahăr în 12 luni. În urma unui calcul simplu rezultă că europenii înghit zilnic 137 de grame de zahăr, adică de cinci ori mai mult decât doza recomandată.

Situația este și mai delicată în Statele Unite ale Americii în ceea ce privește consumul de zahăr. Un american ajunge să consume 59 de kg de zahăr pe an, iar acest lucru se vede cel mai bine în numărul de persoane supraponderale. Conform datelor, aproximativ 70% dintre americani sunt supraponderali.


De multe ori un adult ajunge să consume aproape 50 de lingurițe de zahăr pe zi pe care nu le observă. Dulciurile și sucurile sunt adevărate bombe cu zahăr la fel cum se întâmplă și cu anumite cafele servite de marile lanțuri de magazine.

Marea problemă este că acest consum excesiv de zahăr duce la o serie de probleme de sănătătate, dar și la o dependență similară cu cea întâlnită la cocaină.


Principalele probleme create de consumul de zahăr

- zahărul îngrașă
- zahărul creează dependență printr-un mecanism similar cocaine
- zahărul îmbolnăvește pancreasul și provoacă diabet zaharat
- zahărul scade imunitatea
- zahărul carenteaza organismul, consumând minerale folositoare
- zahărul acidifiaza organismul, favorizând instalarea bolilor
- zahărul favorizează dezvoltarea celulelor canceroase

Citește și:


Gem de căpșune. Cea mai sănătoasă rețetă de dulceață

 

Adevărul nespus despre căpsune! De ce sunt considerate unele dintre cele mai toxice fructe

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter