Ştiri din Transilvania

Gem de căpșune. Cea mai sănătoasă rețetă de dulceață

Vara este sezonul fructelor, iar gemul de căpșune este principala ocupație a gospodinelor. Rețelele diferă de la casă la casă.

Gem de căpșune. Cea mai sănătoasă rețetă de dulceață Gem de căpșune. Cea mai sănătoasă rețetă de dulceață

Căpșunele sunt extrem de căutate în această perioadă, dar cu toate aste prețul este unul destul de ridicat. Fructele sunt aromate, dulci și mari pentru o porție delicioasă de gem sau dulceață.

Ce ingrediente avem nevoie pentru gem de căpșune

    1 kilogram de căpşuni mici


    300 de grame de zahăr brun

    sucul de la o lămâie


    unt cât o nucă

Cum se prepară gemul de căpșune

Primul pas este spălatul căpșunilor și uscarea lor cu prosop de hârte pentru a elimina surplusul de apă , deoarece altfel gemul nu se va lega. Tăiem codițele scobind ușor în ele pentru a îndepărta urmele lemnoase. Căpșunile mai mari le tăiem în jumătate și le așezăm într-un bol după care presărăm zahărul peste ele.  Ulterior le lăsăm neacoperite 12 ore, la temperatura camerei și în tot această perioadă zahărul se topește.


După 12 ore le amestecăm într-o cratiță antiaderentă și vom adăuga sucul de lămâie și lăsăm pe foc mic, în tot acest timp amestecăm ușor până când zahărul se topește.

Când dispare  cirstalul de zahărul dăm focul mai tare și clocotește conținutul pentru 10 minute. Ulterior, oprim focul, adăugăm untul, amestecăm ușor până se dizolvă. Lăsăm gemul să se răcească, sterilizăm borcanele și punem gemul în ele după care punem capacul și fierbem borbanele umplute timp de 10 minute.


Prin acest ultim pas, gemul va rezista la temperatura camerei timp de un an, singura condiție fiind ca gemul să fie pus la frigider după deschiderea borcanului.

Citește și:


Adevărul nespus despre căpsune! De ce sunt considerate unele dintre cele mai toxice fructe

 

Pătrunjel toxic: pericolul ascuns din pătrunjel

 

Adevărul nespus despre broccoli: când e toxic

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter