Ştiri din Transilvania

Ministrule, în ce film joci? Bode inaugurează autostrăzi care au șansa porcului la tăiere!

Ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Lucian Bode, a anunțat că, în acest an, aproximativ 80 de kilometri de autostradă vor fi dați în folosință.

ministrule-in-ce-film-joci-bode-inaugureaza-autostrazi-in-2020-care-au-sansa-porcului-la-taiere, sursă foto: Facebook Asociația Pro Infrastructură ministrule-in-ce-film-joci-bode-inaugureaza-autostrazi-in-2020-care-au-sansa-porcului-la-taiere, sursă foto: Facebook Asociația Pro Infrastructură

Ministrul a enumerat șantierele unde lucrările sunt aproape de finalizare și a vorbit despre proiectele de infrastructură care vor fi începute în acest an, printre care și Austostrada Sibiu-Pitești, Autostrada A10 Sebeș-Turda sau Autostrada A3 Transilvania.

Bode: „Suntem foarte avansați pe Autostrada Sebeș-Turda!”

„Avem 164 de km de șantiere deschise în acest moment pe autostrăzi si drumuri expres. Suntem foarte avansați cu 41 de kilometri pe Autostrada Sebeș-Turda, aproape 90% progres fizic. Mă aștept ca cei 41 de km să fie finalizați și dați în trafic în acest an”, a declarat Bode, într-o intervenție la Digi24.


Declarația este extrem de curajoasă, cu atât mai mult cu cât chiar Lucian Bode – „flancat” de prim-ministrul Ludovic Orban și vicepremierul Raluca Turcan – a efectuat, în urmă cu doar câteva zile, o vizită de lucru pe șantierele loturilor 1 și 2 ale Autostrăzii Sebeș-Turda.

Atunci, în data de 15 mai, reprezentanții Executivului au recunoscut negru pe alb că există o întârziere foarte mare faţă de graficul de construcţie iniţial. Deunăzi, întocmai Ministerul Transporturilor aprecia că, în cazul lotului 2 al A10, se înregistrează un stadiu fizic al lucrărilor de doar circa 67%!


Ba mai mult, reprezentanții Asociației Pro Infrastructură admit că pe lotul 2, construit de grecii de la Aktor, există o creștere consistentă a mobilizării, însă lucrările rămase sunt mult mai numeroase decât pe tronsonul vecin, construit de italienii de la Pizzarotti.

„Inaugurarea celor 24 km? Imposibilă în 2020. Poate prin vara lui 2021”, sunt de părere reprezentanții ONG-ului pentru infrastructură, care îl contrazic ferm pe Bode.


Noi investiții promise pe Autostrada Transilvania

„17 kilometri pe Autostrada Transilvania, tronsonul Iernut-Chețani. Sigur, vom realiza și descărcarea de la Chețani și putem vorbi și de darea în trafic a acestui lot”, afirmă optimist Lucian Bode despre lotul de 17,9 km executat de asocierea Astaldi – Max Boegl, care urmează să devină un nou tronson „muzeu”, din pricina lucrărilor „înghețate” pe tronsonul vecin, cei 15,7 km între Chețani și Câmpia Turzii.

Mai departe, ministrul spune că segmentul de circa 6 km între Biharia și Borș va fi finalizat în iulie. „Mă feresc să spun câți kilometri vor fi dați în trafic. Dacă lucrurile merg așa cum au început, avem toate motivele să sperăm că aceste tronsoane vor fi date în trafic”, a declarat Lucian Bode, promițând în schimb că vor începe lucrările la mai multe tronsoane pe Autostrada Transilvania.


„Vom începe lucrările la alți 8 kilometri din Autostrada Transilvania și la Centura Bucuresti. (...) Îmi doresc să semnăm și pentru trei tronsoane pe Autostrada Transilvania și să aducem proiectele de pe zona Moldovei la un stadiu de maturitate. Noi am înregistrat evoluții concrete, (...) noi am vorbit și în câteva luni am început lucrările”, a mai declarat Lucian Bode.

CITEȘTE ȘI:


Când ar putea fi finalizate lucrările la tronsonul 2 al Autostrăzii Sebeș-Turda. Un nou termen înaintat de constructori
 

Minciuni pe banda „de viteză” a Autostrăzii Transilvania! Când vom circula între Chețani și Câmpia Turzii? Sigur nu în decembrie 2020!
 

Ultimele Stiri
abonare newsletter