Sport

CFR Cluj, la un pas să joace în Ungaria! UEFA a oprit planul lui Arpad Paszkany

Arpad Paszkany a vrut să o trimită pe CFR Cluj să joace în Ungaria sau Bulgaria după titlul din 2008.

 

 


CFR Cluj a devenit o adevărată forță în fotbalul românesc în ultimii ani, dar drumul spre glorie a avut multe obstacole pentru actuala campioană din Liga 1. Arpad Paszkany și-a investit toată averea în faima și gloria echipei clujene.
 

Paszkany, alături de Iuliu Mureșan, a izbutit cele mai mari peformanțe în fotbalul românesc în ultimii 15 ani. Fostul patron de la CFR Cluj a renovat și a făcut un stadion cochet, dar până să fie gata arena din Gruia a fost dispus să ducă echipa în Bulgaria sau Ungaria pentru meciurile din Liga Campionilor.


„Într-adevăr, să găsești o persoană care să investească cu atâta plăcere și nonșalanță milioane de euro într-o echipă de fotbal... e greu să găsești. Vă relatez un episod. În 2007, deja simțeam că puteam lua primul campionat. Am avut o discuție cu Arpi și am spus: Dacă luam campionatul, unde o să jucăm? Că m-am documentat și puteam doar în Ghencea. Ne rugăm de Gigi Becali? Poate nu o să ne lase. Prima reacție a lui Arpi a fost că jucăm în Bulgaria sau Ungaria. Am întrebat la UEFA și a spus că nu se aprobă așa ceva. Și atunci a întrebat care e soluția? Păi, să facem noi stadionul pe care să jucăm. Și așa am ajuns să construim stadionul din fondurile clubului, mai ales din banii lui Paszkany”, a declarat Mureșan într-un interviu acordat celor de la Digi Sport.

20 de milioane de euro a costat renovarea arenei din Gruia

Arpad Paszkany nu a stat prea mult pe gânduri când a văzut că echipa se îndreaptă spre Liga Campionilor. Patronul lui CFR Cluj a renovat arena din Gruia și a oferit posibilitatea echipei de a juca în Gruia cele mai tari meciuri din competițiile europene.


„Am vorbit cu niște arhitecți, am făcut un prim calcul, ieșea cam în jur de 20, 25 de milioane. I-am spus 18, ca să nu îl șochez prea tare. S-a uitat la mine și a zis: ”Merge”. Mie nu-mi venea să cred. Să dai 18 sau 20 de milioane din banii tăi...Și Neluțu Varga este asemănător, și-a deschis foarte larg conturile personale pentru club, de aceea clubul performează. Ca persoane sunt foarte diferiți”, a spus Iuliu Mureșan.

Ultimele Stiri
abonare newsletter