Sport

„U” Cluj joacă prima etapă din play-out fără doi jucători importanți. Ovidiu Sabău: „Trebuie să luptăm”.

„U” Cluj nu se va putea baza pe doi jucători importanți în prima etapă din play-out, unde va întâlni pe ultima clasată din Superliga, FC Botoșani.

Ovidiu Sabău, antrenorul echipei Universitatea Cluj/ Foto: captură ecran video FC Universitatea Cluj - YouTube Ovidiu Sabău, antrenorul echipei Universitatea Cluj/ Foto: captură ecran video FC Universitatea Cluj - YouTube

 

 


„U” Cluj nu se va putea baza pe Ovidiu Bic și Alexandru Chipciu în meciul cu FC Botoșani, din prima etapă din play-out, a anunțat  Ovidiu Sabău. 

Antrenorul Universității Cluj a declarat, la conferința de presă dinaintea meciului, că echipa trebuie să lupte și să nu cedeze deoarece „studenții” au un nou obiectiv. 


Noul obiectiv este de a juca un baraj pentru Conference League. Asta îmi doresc și asta le-am transmis jucătorilor: Să lucrează foarte, foarte mult. Cred că la ce jucători sunt, totuși trebuie să-ți fixezi unele obiecte. Trebuie să vadă lumea pasiunea și voința. Aici lucrăm la grup. Avem jucători, trebuie să faci echipă”, a spus Ovidiu Sabău. 

Întrebat cum vede meciul cu FC Botoșani, care se va juca pe 15 martie, antrenorul clujenilor a precizat că va fi foarte greu. 


„În play-out nu o să vedeți meciuri spectaculoase. E prea mare presiunea, nimeni nu riscă, vor fi meciuri foarte închise, pragmatism total, stai acolo sa nu primești gol. 

Meciul cu FC Botoșani va fi foarte greu.  Cu toții am văzut meciul cu Farul. Botoșani e o echipa care nu a abandonat și are încredere ca poate să prindă un meci de baraj. Se luptă pentru fiecare minge. Echipa arată foarte bine din punct de vedere al atitudinii”, a afirmat Ovidiu Sabău. 


Totodată, antrenorul „șepcilor roșii” a mai menționat că rolul lui este să aducă echipa la o formă foarte bună, să fie alături de jucători, nu împotriva lor. 

Ovidiu Sabău: „ Trebuie să transmit încredere jucătorilor”

„Eu, ca antrenor, trebuie să aduc echipa la o formă foarte bună. Sigur, rolul meu este să-i motivez pe jucători, să le spun ceva care să-i atingă. Până la urmă joci pentru tine, familia ta, pentru bani, pentru viitorul tău. Noi, antrenorii, avem un rol foarte important. 


Avem și posibilitatea să jucăm și o finală, dar nu pot să stau relaxat pana când, matematic, nu sunt salvat de la retrogradare. Nu poți să spui că ești relaxat. Acei jucători care fac un grup puternic, care au caracter puternic, acelea echipe își vor îndeplini aceste obiective”, a transmis Ovidiu Sabău. 

De asemenea, antrenorul Universității Cluj a mai afirmat la conferința de presă că a fost foarte greu să-și revină după ratarea calificării în grupa pentru play-off. 

„Trebuie să transmit încredere jucătorilor, iar ei să-și recapete puterea de a lupta. Să nu începem să vedem doar lucrurile negative. Și noi avem lucruri bune, am arătat acest lucru. Trebuie să avem încredere unul în celălalt. Eu mi-am găsit foarte multe motive sa am încredere în mine, în jucători. 

Încerci să-ți dai seama care este rolul tău, trebuie să fii puternic. Eu sunt foarte critic cu mine. Jucătorii au încrederea mea totală și am spus-o și anul trecut: nu sunt un antrenor de rezultate. Trebuie să fim puternic și să ne ajutăm unul pe altul. Dacă ai caracter știi să depășești astfel de momente”, a conchis Ovidiu Sabău. 

„U” Cluj are în momentul de față 21 de puncte, fiind pe locul 7 în Superliga, iar FC Botoșani ocupă ultimul loc în campionat, cu 11 puncte.

Etapa 1 din play-out: 

  • „U” Cluj - FC Botoșani, vineri, 15 martie, ora 17:30
  • Oțelul Galați- Poli Iași, sâmbătă, 16 martie, ora 17:00
  • Hermannstadt - Dinamo, duminică, 17 martie, ora 18:45
  • UTA Arad - FC Voluntari, luni, 18 martie, ora 17:30
  • Petrolul - FCU Craiova, luni, 18 martie, ora 20:30

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Ovidiu Sabău, mesaj pentru suporteri, înaintea meciului cu Botoșani: „Avem nevoie să ne sprijine”

abonare newsletter