Sport

România – Spania 0-3, la Campionatul European Under-21

Naționala României a fost învinsă de Spania, scor 0-3, în meciul de debut din Grupa B a Campionatului European de fotbal Under-21.

U 21 Euro 2023 Eșec contra Spaniei în primul meci la turneul final/Foto: Echipa națională de fotbal a României Facebook.com U 21 Euro 2023 Eșec contra Spaniei în primul meci la turneul final/Foto: Echipa națională de fotbal a României Facebook.com

 

 


Spania a învins categoric selecționata României, miercuri seară, pe Stadionul Steaua (Ghencea), prin golurile marcate de Alex Baena (56), Juan Miranda (62) şi Sergio Gomez (90+5).

 


Deși România a început printr-un joc agresiv, reușind o partidă echilibrată în prima parte a meciului, Spania a avut o posesie covârşitoare în prima repriză, de 77%.

Scorul a fost deschis de spanioli în min. 56, prin golul lui Baena. În mai puțin de zece minute, echipa adversă a marcat al doilea gol, min. 62, prin golul înscris de Miranda. Oaspeţii au reuşit să înscrie al treilea gol, din lovitură liberă, la ultima fază a meciului, prin Sergio Gomez (90+5).


Cele două echipe s-au întâlnit şi pe 23 septembrie 2022, când Spania a câștigat cu 4-1 (2-0), într-un meci amical desfăşurat pe Cluj Arena.

Următoarele meciuri vor avea loc sâmbătă, România - Ucraina (Stadionul Steaua, ora 19:00) şi Spania - Croaţia (Stadionul Giuleşti, ora 21:45).


România găzduieşte Campionatul European de tineret Under-21 din 2023, cel mai important turneu continental al anului, iar meciurile se joacă la Bucureşti şi Cluj-Napoca. Turneul final UEFA Under-21 Championship se va desfăşura în România şi Georgia în perioada 21 iunie - 8 iulie.

Bucureştiul va găzdui toate cele şase meciuri din Grupa B, în care se află România, Spania, Croaţia şi Ucraina, cât şi un sfert de finală şi o semifinală. În Cluj-Napoca se vor desfășura meciurile Grupei D, din care fac parte Franţa, Italia, Elveţia şi Norvegia, cât şi un sfert de finală. 


Joi, 22 iunie, pe Cluj Arena vor evolua reprezentativele Franței și Italiei, în 25 iunie se vor întâlni naționalele U21 ale Italiei și Elveției, iar în data de 28 iunie se vor confrunta echipele Italiei și Norvegiei. De asemenea, duminică, 2 iulie 2023, pe stadionul clujean se va juca și un sfert de finală, disputată între ocupanta locului I din grupa D și cea a locului II din grupa B, din care face parte și România.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News 

CITEȘTE ȘI:

Începe Campionatul European de fotbal Under-21. Naționala României întâlnește echipa Spaniei

România-Spania 1-4. Naționala de tineret, lecție de fotbal primită de la spanioli

Ultimele Stiri
abonare newsletter