Social

24 de persoane salvate, în decembrie, de piloții Unităţii de Aviaţie Cluj-Napoca.

Echipajele elicopterelor SMURD, prin suportul piloților Unităţii de Aviaţie Cluj-Napoca, au acționat, în decembrie, în zeci de intervenții de salvare de vieți.

Intervenție Unitatea Specială de Aviație Cluj/Foto: Unitatea Specială de Aviație Cluj-Napoca Intervenție Unitatea Specială de Aviație Cluj/Foto: Unitatea Specială de Aviație Cluj-Napoca

 

 


În luna decembrie 2023 piloții Unităţii Speciale de Aviaţie Cluj-Napoca au făcut parte din echipajele aeromedicale SMURD și au reușit să ducă la bun sfârșit 30 de misiuni de salvare.

 


„Echipajele elicopterelor SMURD au intervenit pentru acordarea asistenței medicale de urgență, transferarea de urgență a pacienților critici, căutarea, salvarea și evacuarea persoanelor accidentate, fiind transportate la unităţile spitaliceşti 24 persoane”, potrivit Unității Speciale de Aviație Cluj.  

CITEȘTE ȘI: 
44 de pacienți critici, transportați de urgență la spitale de piloții Unităţii de Aviaţie Cluj-Napoca, în aprilie

Misiunile de salvare au fost realizate prin punctele de operare aeromedicale, astfel: Jibou16 intervenții, Brașov5 intervenții, Arad3 intervenții.


„Pe parcursul lunii decembrie 2023, personalul aeronavigant al unității a executat în cadrul punctelor de operare aeromedicale menţionate un volum de aproximativ 41 ore de zbor, îndeplinind misiunile de zbor în deplină securitate aeronautică”, arată sursa citată. 

Personalul din Centrul Operaţional al unităţii a coordonat un număr de 55 misiuni aeriene în luna decembrie 2023 pentru executarea acestora în deplină securitate aeronautică.


Piloții Unităţii Speciale de Aviaţie Cluj-Napoca sunt pregătiți în continuare să intervină în sistem integrat pentru salvarea persoanelor aflate în dificultate.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Fată de 12 ani cu anevrism cerebral, transferată cu elicopterul SMURD la spital în Cluj-Napoca

abonare newsletter