Social

Au pus umărul, cu mic cu mare, pentru familiile vulnerabile! Sute de voluntari din toată lumea au construit locuinţe sociale în Jucu.

Sute de voluntari, cu vârste începând de la 16 ani până la 87, au pus mâna la muncă pentru a construi locuințe în Jucu familiilor care nu au avut niciodată un adăpost decent.

Au construit locuințe sociale pentru familiile vulnerabile din Jucu / Foto: Asociația Acasă Au construit locuințe sociale pentru familiile vulnerabile din Jucu / Foto: Asociația Acasă

 

 


Peste 200 de voluntari din România şi din străinătate au construit locuinţe sociale în localitatea Jucu de Sus, în cadrul unui proiect al Asociaţiei „Prima dată acasă”.

 


„Peste 200 de voluntari din România şi alţi 80 din Statele Unite, Canada şi Marea Britanie s-au implicat pe şantierul non-profit al asociaţiei Prima Dată Acasă în 2023. Cu vârste între 16 şi 87 de ani, aceştia au ajutat la ridicarea de locuinţe sociale pentru familii din categorii vulnerabile, care nu au avut niciodată un adăpost decent. Asociaţia a lansat şi un nou portal de donaţii prin care cei care vor să ajute la construirea de noi case sociale, o necesitate ce devine tot mai presantă în Cluj, cea mai scumpă piaţă imobiliară din ţară”, se arată într-un comunicat trimis, joi, de Asociaţia „Prima dată acasă”.

Dintre voluntarii din România, 95 au ales să se implice în cele 6 zile de voluntariat dedicate „echipelor deschise” pe şantierul asociaţiei, organizate, din iulie în noiembrie, prin proiectul „C.O.R.E. - Consolidare Online a Resurselor prin Engagement”, cu sprijinul financiar al Active Citizens Fund România, program finanţat de Islanda, Liechtenstein şi Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.


„Cei care vor să ajute şi fără a ajunge la şantierul din Jucu de Sus pot contribui online, accesând noul portal de donaţii asociatiaacasa.ro, realizat în cadrul aceluiaşi proiect CORE. Donatorii pot oferi o contribuţie unică sau o donaţie recurentă (lună de lună), şi au de asemenea opţiunea de «donaţii dedicate» sau de a porni propriile campanii de fundraising. Întreg procesul de donaţie este transparent, fiecare donator al ACASĂ are oricând acces direct online la un istoric al contribuţiilor aduse, precum şi la un flux de informaţii cu privire la utilizarea fondurilor încredinţate asociaţiei sau la oportunităţi de voluntariat. Programul de construcţie a locuinţelor sociale va fi susţinut de anul viitor şi de noul atelier comunitar construit prin proiectul CORE în Jucu de Sus, jud. Cluj. În atelier se vor putea desfăşura anumite operaţiuni, precum pre-asamblarea pereţilor viitoarelor case, pe tot parcursului anului şi nu doar în sezonul primăvară-toamnă, ceea ce va duce la posibilitatea de a deservi mai multe familii cu aceleaşi resurse şi de a găzdui mai mulţi voluntari peste an”, se mai arată în comunicatul Asociaţiei „Prima dată acasă”.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Apartamentele din Cluj, cele mai scumpe și inaccesibile din țară. Studiu BNR: „Costurile ridicate de construcție pun presiune pe prețurile locuințelor”.

Romii de la Pata Rât cer locuințe sociale. „Cred că merităm și noi mai mult, nu 5, nu 4 locuințe”

Ultimele Stiri
abonare newsletter