Social

Consiliere și sprijin pentru studenții israelieni și palestinieni care învață la UMF Cluj. Rector: „Cu greu ne putem imagina ce sentimente trăiți”

Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca oferă consiliere și sprijin studenților săi israelieni și palestinieni, dar punctează și că nu vor fi tolerate comportamente care să incite la ură.

Studenții de la UMF Cluj, afectați de războiul din Israel pot primi consultare gratuită / Foto: UMF Cluj-Napoca Studenții de la UMF Cluj, afectați de războiul din Israel pot primi consultare gratuită / Foto: UMF Cluj-Napoca

 

 


Războiul care a izbucnit în Israel se „aude” până în România și afectează oameni din toate colțurile lumii. Având în vedere că în Cluj-Napoca există studenți mediciniști care provin atât din Israel, cât și din Palestina, reprezentanții Universității de Medicină și Farmacie le transmit acestora că nu sunt singuri și că pot să primească suport gratuit dacă se află în dificultate.

 


Totodată, reprezentanții universității clujene îi roagă pe toți din mediul academic să se sprijine reciproc și să apeleze la empatie față de cei care suferă în urma războiului:

„În contextul actual dificil, în ceea ce privește starea de război dintre Israel și Palestina, și având în vedere că în Universitatea de Medicină și Farmacie «Iuliu Hațieganu» din Cluj-Napoca învață atât studenți israelieni, cât și palestinieni, siguranța acestora reprezintă o prioritate pentru conducerea universității. În acest sens, UMF «Iuliu Hațieganu» vine în întâmpinarea nevoilor studenților afectați de acest conflict și oferă suport gratuit tuturor celor aflați în dificultate în această perioadă extrem de grea, prin Centrul de consiliere psihologică, situat în campusul studențesc Hașdeu. În aceste momente grele, este important să ne sprijinim reciproc și să ne arătăm empatia față de cei care sunt afectați de război”, au anunțat reprezentanții universității.


CITEȘTE ȘI:
Apel la donare de sânge în Cluj pentru victimele din Israel

 

Sănătatea mintală are un impact direct asupra sănătății noastre generale, a succesului academic și a relațiilor cu cei din jur. La UMF „Iuliu Hațieganu” există resurse și experți care să-i sprijine pe studenți în gestionarea situațiilor dificile și a diverselor stări emoționale care pot apărea. Aceștia trebuie să apeleze la Centrul de Consiliere Psihologică și Orientare pentru Carieră, aflat în căminul 7 din campusul Hașdeu.


UMF Cluj-Napoca spune NU discriminării și bullying-ului

Rectorul UMF „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca, prof. dr. Anca Dana Buzoianu, a transmis un mesaj de susținere studenților afectați de război:

„Dragi studenți, în aceste clipe greu încercate de conflictul care a izbucnit în Israel, în numele întregii comunități academice a Universității de Medicină și Farmacie «Iuliu Hațieganu» din Cluj-Napoca, vă transmit mesajul nostru de susținere și compasiune, atât pentru voi, cât și pentru familiile și prietenii voștri. Am urmărit cu îngrijorare situația din țara voastră și cu greu ne putem imagina ce sentimente trăiți în aceste clipe. Dorim să vă asigurăm de întreaga noastră înțelegere și susținere și vă oferim tot sprijinul necesar pentru a trece cu bine peste această perioadă”, a transmis rectorul UMF „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca, prof. dr. Anca Dana Buzoianu, cu „cele mai bune gânduri”.


CITEȘTE ȘI:
Zeci de pelerini din Cluj și Maramureș, blocați în Israel de război, au ajuns în siguranță în România: „Rugăciunea ne-a adus acasă”

 

În ceea ce privește anumite comportamente neadecvate care pot apărea între studenți sau alți membrii din mediul academic clujean, rectorul Universității de Medicină a scos în evidență că nu se tolerează discriminarea sau acte care pot să incite la ură:

„Totodată, doresc să subliniez încă o dată că în cadrul comunității noastre academice, nu susținem și nu tolerăm comportamente de natură discriminatorie sau care să incite la ură, bullying sau intimidare. Studenţii noștri au dreptul de a-şi urma convingerile religioase, politice şi culturale, atât timp cât respectă drepturile şi libertatea de gândire şi exprimare a celor din jur, nu propagă aceste idei în mediul academic, nu încalcă codul de conduită, Carta Universităţii sau legislaţia în vigoare. Cu speranța că acest conflict se va sfârși cât mai curând, vă dorim multă sănătate vouă și celor dragi și ne vom ruga împreună pentru pace”, a evidențiat Anca Dana Buzoianu.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Un avion cu cetățeni ucraineni, evacuați de România din Israel, va ateriza luni pe Aeroportul Cluj

Emil Boc, îngrijorat de situația din Israel. „Se ajunge la niște derapaje armate de nivelul celui de-al Doilea Război Mondial”.

abonare newsletter