Externe

Scene sângeroase în Israel. Cel puțin 22 de morți și sute de persoane rănite, în urma atacului lansat de palestinieni. VIDEO

Sunt scene sângeroase în Israel, după un atac surpriză declanșat azi de teroriștii palestinieni ai Hamas. Au fost lansate, într-o singură dimineață, peste 5.000 de rachete în direcția Israelului, iar atacurile continuă și la această oră.

Israelul, în stare de război. Sute de răniți și zeci de victime în urma atacului de rachete lansat de Gaza/Foto: Aljazeera Israelul, în stare de război. Sute de răniți și zeci de victime în urma atacului de rachete lansat de Gaza/Foto: Aljazeera

 

 


Mişcarea islamistă palestiniană Hamas a declanşat „un război împotriva statului Israel”, a declarat sâmbătă ministrul israelian al apărării, Yoav Gallant, în timp ce sute de rachete sunt lansate începând de la primele ore ale dimineţii asupra Israelului dinspre Fâşia Gaza, aflată sub controlul Hamas.

 


Ministerul Sănătății din Israel transmite că 545 de persoane au fost rănite în urma atacurilor palestiniene. Totodată, cel puțin 22 de persoane au murit.

CITEȘTE ȘI: 
Stare de război în Israel, în urma unui atac cu mii de rachete din Gaza

„Hamas a făcut o gravă eroare în această dimineaţă, declanşând un război împotriva statului Israel”, soldaţii israelieni „luptă împotriva duşmanului în fiecare loc”, a declarat Gallant într-un comunicat.


Potrivit serviciilor sale, Gallant a aprobat convocarea rezerviştilor.

Liderul braţului armat al mişcării Hamas a anunţat sâmbătă declanşarea unei operaţiuni – „Potopul Al-Aqsa” – împotriva Israelului, în timp ce rachete erau lansate cu sutele dinspre Fâşia Gaza asupra teritoriului israelian.


Premierul Beniamin Netanyahu a susținut o declarație de presă în care a anunțat că Israelul e în război.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Stare de război în Israel, în urma unui atac cu mii de rachete din Gaza

Ultimele Stiri
abonare newsletter