Actualitate

Zeci de pelerini din Cluj și Maramureș, blocați în Israel de război, au ajuns în siguranță în România: „Rugăciunea ne-a adus acasă”

Zeci de pelerini din județele Maramureș și Cluj, care au rămas blocați în Israel din cauza războiului, au ajuns în siguranță acasă.

Pelerinii din Ardeal blocați în Israel au ajuns cu bine acasă / Foto: Agenția Pelerinul Creștin - Facebook Pelerinii din Ardeal blocați în Israel au ajuns cu bine acasă / Foto: Agenția Pelerinul Creștin - Facebook


 

Agenția Pelerinul Creștin a organizat în perioada 1-8 octombrie un pelerinaj în Israel, însă călătoria a fost întreruptă de război. 


 

Deși aceștia au trăit momente de tensiune maximă la începutul conflictului, seara trecută au ajuns cu bine în România.


„Am ajuns în țară, slavă și mulțumire Lui Dumnezeu. Se cuvine sa mulțumim Preasfințitului Iustin, sutelor de preoți și miilor de pelerini și prieteni care v-ați rugat pentru noi. Rugăciunea voastră ne-a adus acasă!”, a transmis Agenția Pelerinul Creștin.

Ministerul Afacerilor Externe a informat că, în urma demersurilor efectuate de Celula de Criză a MAE, 245 de cetăţeni români, printre care şi două grupuri de pelerini, au fost repatriaţi, duminică, din Statul Israel, cu două curse operate de compania TAROM, respectiv două curse operate de o companie aeriană privată.


MAE informează că pe Aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv se află o echipă consulară mobilă din cadrul Ambasadei României la Tel Aviv şi a Oficiului de Reprezentare al României la Ramallah cu scopul de a acorda asistenţă consulară cetăţenilor români aflaţi pe aeroport.

De asemenea, ministerul român precizează că o echipă din cadrul Unităţii de Reacţie Rapidă ale Celulei de Criză MAE s-a deplasat în cursul zilei de duminică în statul Israel, în vederea sprijinirii eforturilor de repatriere a cetăţenilor români, deja întreprinse de către misiunile consulare implicate.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Zborurile Wizz Air către şi dinspre Tel Aviv de duminică au fost anulate, din cauza situației din Israel

Se caută soluții pentru repatrierea celor aproximativ 800 de români din Israel. Iohannis: „Acest lucru va fi posibil în curând”.

Etichete: israel pelerini razboi
abonare newsletter