Externe

Stare de război în Israel, în urma unui atac cu mii de rachete din Gaza

În Israel a fost introdusă alerta de război după ce mii de rachete au fost lansate de palestinieni.

Foto: Israel sub atac masiv de rachete/Foto: World Today Facebook.com Foto: Israel sub atac masiv de rachete/Foto: World Today Facebook.com

 

 


Stare de război în Israel. Palestinienii au atacat cu rachete mai multe orașe, iar mai mulți militanți au pătruns pe teritoriul țării. Drept răspuns, armata Israeliană a lansat atacuri aeriene asupra unor ținte Hamas din Fâșia Gaza, potrivit BBC

 


Atacul cu rachete lansat din Fâșia Gaza asupra Israelului a început în dimineața zilei de sâmbătă. Sirenele de avertisment au sunat timp de aproximativ o oră în sudul și centrul țării, în timp ce în Fâșia Gaza se auzeau zgomote puternice provocate de lansările rachetelor.

Armata israeliană a declarat stare de război în urma atacurilor masive de sâmbătă asupra Israelului din Fâşia Gaza palestiniană.


„Au avut loc tiruri de rachete pe scară largă spre teritoriul israelian din Gaza, iar teroriştii s-au infiltrat pe teritoriul israelian prin diverse puncte de intrare. Locuitorii din sudul şi centrul ţării trebuie să se afle în imediata apropiere a zonelor protejate, iar cei de la periferia Gaza trebuie să rămână într-un spaţiu securizat”, potrivit ministerului israelian al apărării. 

Rafalele de rachete au lovit sudul şi centrul Israelului, ucigând un locuitor, în timp ce cel puţin alţi 16 au primit îngrijiri medicale. Conform relatărilor iniţiale, rachetele arabe au lovit oraşe şi comunităţi, inclusiv Tel Aviv, provocând şi pagube materiale.


Sirenele de raid aerian au fost activate în Ierusalim la ora 8:15 şi din nou la ora 8:55, în timp ce rezidenţii căutau adăpost împotriva rachetelor care se apropiau.

Explozii ale sistemului israelian de apărare antirachetă Iron Dome au fost auzite în zona Ierusalimului, în timp ce rachetele Hamas erau interceptate.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

România, prima țară europeană care va cumpăra sistemul anti-rachetă Iron Dome de la Israel

Ultimele Stiri
abonare newsletter