Social

Clujul în roz. Campanie de conștientizare cu privire la cancerul de sân

Patru obiective din Cluj-Napoca au fost luminate vineri seară, marcând luna de conștientizare cu privire la cancerul de sân.

Clujul în roz. Campanie de conștientizare cu privire la cancerului de sân. FOTO: Facebook/ Municipiul Cluj-Napoca Clujul în roz. Campanie de conștientizare cu privire la cancerului de sân. FOTO: Facebook/ Municipiul Cluj-Napoca

 

 


Primăria Cluj-Napoca a marcat luna de conștientizare cu privire la cancerul de sân, în mai multe obiective simbolice din oraș. Astfel, vineri seară, Casa de Cultură a Studenților, Podul Oașului-Răsăritului și Nodul N au fost iluminate în culoarea roz. Culoarea roz este un simbol puternic al conștientizării cancerului de sân și al luptei pentru găsirea unui leac împotriva acestei boli. Este folosită pe tot globul, punând accentul pe această cauză în toate țările, culturile și limbile.

 


Momentul este un prilej pentru a crește gradul de conştientizare cu privire la cancerul de sân şi de a sublinia importanţa informării asupra acestei maladii, dar și de a reaminti că, printr-un control medical făcut la timp, maladia poate fi descoperită şi învinsă.

Clujul în roz. Campanie de conștientizare cu privire la cancerului de sân. FOTO: Facebook/ Municipiul Cluj-Napoca

Potrivit datelor publicate de Insitutul Național de Sănătate Publică, cancerul mamar poate să apară la femeile de orice vârstă, chiar dacă nu au niciun factor se risc. Cel mai mare număr de cazuri se înregistrează în rândul femeilor cu vârsta cuprinsă între 50 şi 69 de ani. Conform statisticilor, aproximativ 11.43% dintre cazurile de cancer de sân din Europa apar la femei cu vârsta sub 44 de ani; 54% apar la vârsta de 45-69 de ani, iar restul cazurilor la femeile peste această vârstă.


Clujul în roz. Campanie de conștientizare cu privire la cancerului de sân. FOTO: Facebook/ Municipiul Cluj-Napoca

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Clujul se luminează în roz pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la cancerul de sân

Ultimele Stiri
abonare newsletter