Sănătate

Clujul se luminează în roz pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la cancerul de sân

4 obiective din Cluj-Napoca vor fi luminate vineri seară marcând luna de conștientizare cu privire la cancerul de sân.

Potrivit datelor publicate de Institutul Național de Sănătate Publică, cancerul mamar poate să apară la femeile de orice vârstă/ Foto: depositphotos.com Potrivit datelor publicate de Institutul Național de Sănătate Publică, cancerul mamar poate să apară la femeile de orice vârstă/ Foto: depositphotos.com

 

 


Primăria Cluj-Napoca marchează faptul că luna octombrie este luna de conștientizare cu privire la cancerul de sân. În această seară,  4 obiective din oraș vor fi iluminate în roz. Este vorba despre: Casa de Cultură a Studenților, Fântâna arteziană din Parcul Central, Podul Porțelanului și Nodul N. 

CITEȘTE ȘI:
Expunerea la dioxid de azot și alți poluanți atmosferici poate crește riscul de cancer la sân

Momentul este un prilej pentru a crește gradul de conştientizare cu privire la cancerul de sân şi de a sublinia importanţa informării asupra acestei maladii, dar și de a reaminti că, printr-un control medical făcut la timp, maladia poate fi descoperită şi învinsă.


Potrivit datelor publicate de Institutul Național de Sănătate Publică, cancerul mamar poate să apară la femeile de orice vârstă, chiar dacă nu au niciun factor se risc. Cel mai mare număr de cazuri se înregistrează în rândul femeilor cu vârsta cuprinsă între 50 şi 69 de ani. Conform statisticilor, aproximativ 11.43% dintre cazurile de cancer de sân din Europa apar la femei cu vârsta sub 44 de ani; 54% apar la vârsta de 45-69 de ani, iar restul cazurilor la femeile peste această vârstă.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News


Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Ajutor pentru bolnavii de cancer. Cazare și masă gratuită, pentru pacienții care vin la tratament în Cluj-Napoca. FOTO

Cancerul la plămâni, o boală tăcută şi extrem de gravă. „Unul din 15 bărbaţi din România riscă să dezvolte cancer pulmonar”

Ultimele Stiri
abonare newsletter