Sănătate

Prima schemă de tratament COVID19, elaborată de medicii de la UMF Cluj. A fost folosită în toate spitalele din țară

Prima schemă de tratament pentru bolnavii de COVID-19 a fost elaborată de cadrele didactice și medicale de la UMF Cluj.

 

 


 

Colectivul disciplinei de Boli Infecțioase a Facultății de Medicină, Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj, a elaborat prima schemă de tratament pentru pacienții COVID-19.


 

La decernarea premiilor universității, disciplina a câștigat marele premiu „Iuliu Hațieganu”.


Din colectivul Boli Infecțioase fac parte 14 cadre didactice, medici clujeni, care de la începutul pandemiei de COVID-19 s-au implicat activ în lupta cu virusul.

„Prima propunere a marelui premiu se acordă disciplinei de Boli Infecțioase din cadrul Facultății de Medicină. Disciplina care se află de 9 luni în prima linie în lupta anti-COVID-19. Premiul este oferit pentru organizarea și mobilizarea exemplară a cadrelor medicale în lupta pentru salvarea pacienților, pentru elaborarea primei scheme de tratament pentru bolnavii de COVID-19 care a fost preluată de toate spitalele din țară și pentru cea mai mare rată de vindecare a bolnavilor din întreaga țară, de la începutul pandemiei. Îi felicit și le doresc în continuare mult succes”, a anunțat rectorul UMF Cluj, Anca Buzoianu, la decernarea premiilor UMF.


CITEȘTE ȘI:

Decernarea premiilor UMF „Iuliu Hațieganu”. Ce realizări au avut cadrele medicale și studenții mediciniști în anul pandemic?

 


Studenții la Medicină vor primi 2.500 lei pe lună pentru voluntariat în spitalele COVID19. Care sunt așteptările?

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter