Sănătate

Studenții la Medicină vor primi 2.500 lei pe lună pentru voluntariat în spitalele COVID19. Care sunt așteptările?

Studenții mediciniști care fac muncă voluntară în spitalele cu suport COVID-19 vor primi o sumă de 2.500 de lei pe lună.

Studenții la Medicină vor primi 2.500 lei pe lună pentru voluntariat în spitalele COVID19. Care sunt așteptările? Studenții la Medicină vor primi 2.500 lei pe lună pentru voluntariat în spitalele COVID19. Care sunt așteptările?

 


 


Starea de alertă s-a prelungit cu încă 30 de zile, dar chiar și așa, nu s-au introdus noi restricții.

 


Totuși, s-a introdus ceva nou pentru viitorii medici români, mai exact, o plată de 2.500 lei pe lună pentru cei care fac voluntariat în spitalele COVID-19, potrivit observatornews.ro.

Studenții sunt chemați la înscriere pentru un program de voluntariat care constă în lucrarea în spitale. Aceștia vor primi în schimb, pentru munca depusă, câte 2.500 lei pe lună.


Rezidenții vor interacționa direct cu pacienții COVID19.

Odată cu prelungirea stării de alertă, s-a anunțat și o modificare în rândul rezidenților, care va ajuta mai mult sistemul medical din România, printr-o ordonanță de urgență.
 
Astfel, rezidenții și absolvenții primesc drept temporar de liberă practică, iar în această situație, ei vor putea lucra direct cu pacienții infectați de COVID-19.


„Ordonanţa prevede acordarea dreptului de liberă practică, temporară, medicilor absolvenți ai facultăților de medicină, medicilor rezidenți, indiferent de anul de preagătire în rezidențiat”, Raed Arafat, secretar de stat în MAI.

Rezidenții vor fi supravegheați de un medic specialist, iar studenții vor fi chemați să-i ajute, fiind recrutați printr-un program de voluntariat. Studenții vor fi coordonați de medici.


„La fiecare lună, se așteaptă o activitate de 120 de ore, iar, la finalul fiecărei luni, studentul va primi un premiu de 2.500 de lei”, Raed Arafat, secretar de stat in MAI.

Plus cei care vor fi în alte localități decât centrele universitare unde studiază sau în alte zone decât cele de reședință vor primi o diurnă, cazare și masă.

CITEȘTE ȘI:

Studenții de la „UMF Iuliu Hațieganu”, implicați activ în lupta împotriva COVID-19

 

Străinii iau cu asalt UMF Cluj! Un număr uriaș de studenți străini s-au înscris în acest an

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter