Actualitate

„Mi-a distrus viața”. Seduse și înșelate. Agăța femei pe o aplicație de dating și le fura sume uriașe

Oamenii caută dragostea online, dar unii profită de naivitatea altora. Un bărbat care a cunoscut femei pe o aplicație de dating le-a sedus și le-a furat sume uriașe de bani. Cine este el și cum reușea să le păcălească?

A înșelat cel puțin 4 femei cunoscute pe Tinder. Foto: pexels.com A înșelat cel puțin 4 femei cunoscute pe Tinder. Foto: pexels.com

 

 


 

Peter Gray, un englez în vârstă de 35 de ani, a fost condamnat la 56 de luni de închisoare pentru că a înșelat cel puțin patru femei pe care le-a cunoscut pe Tinder, populara aplicație de întâlniri online. 


 

„Mi-a distrus complet viața și am rămas probleme semnificative de încredere în sine”. Sunt cuvintele uneia dintre cele cel puțin patru victime ale lui Peter Gray, un britanic în vârstă de 35 de ani, care a fost condamnat la 56 de luni de închisoare, după ce a cunoscut femei pe Tinder și le-a înșelat cu mai mult de 93.000 de euro.


La BBC Radio, Jessica (nume fictiv) a spus că l-a întâlnit pe Gray în 2018, după ce a ieșit dintr-o relație de șase ani. Deși nu era tocmai genul ei, era totuși „un bun ascultător și tot ce aveam nevoie în acel moment”, își amintește ea.

Femei înșelate și furate. Povestea șocantă a unui bărbat pe Tinder

La a treia lor întâlnire, Jessica se afla în apartamentul ei și a mers la baie. „Mi-am lăsat poșeta pe masa din sufragerie, el a deschis-o și mi-a fotografiat permisul de conducere și ambele carduri bancare", a povestit ea. Femeia a descoperit ulterior că împrumuturi în valoare de până la 9.000 de lire sterline fuseseră luate pe numele ei.


CITEȘTE ȘI:
Dragoste la prima... inteligență artificială! A folosit ChatGPT și a găsit 5.000 de potriviri pe Tinder

În ciuda faptului că Gray s-a oferit să returneze banii în timp, Jessica a apelat la poliție. 

Hannah (de asemenea, un nume fictiv), o altă femeie care l-a întâlnit pe individ pe Tinder, l-a descris inițial ca fiind „liniștitor”, dar a recunoscut că ceva „nu era în regulă”. La o săptămână după ce a decis să pună capăt relației cu bărbatul, a primit o scrisoare de acceptare pentru un împrumut de 20.000 de lire sterline pe numele ei.


Tinder sub lupă. Cum reușea un bărbat să fure sume uriașe și să distrugă vieți

Cuplul s-a împăcat câteva luni mai târziu, după ce Gray și-a copleșit „iubita” cu cadouri și declarații romantice, dar ulterior ea a decis să se despartă definitiv. „Cred că semnalele de alarmă erau foarte puternice", a spus ea.

Când Hannah a aflat că era însărcinată, sora ei a început să cerceteze trecutul lui Gray și a reușit să dea de urma uneia dintre fostele lui iubite, care i-a spus cine era cu adevărat bărbatul.

„Nu voi permite absolut deloc ca un copil să fie crescut lângă o astfel de ființă josnică”, a spus Hannah. „Lumea mea s-a spulberat literalmente în acea conversație de o jumătate de oră”.

Gray a încercat apoi din nou cu Elizabeth în 2020. El a trimis flori la locuința ei, în ciuda faptului că femeia nu a dezvăluit niciodată unde locuia. „Au apărut semne de avertizare, dar mă gândeam mereu că trebuie să găsesc un bărbat care să mă trateze cum trebuie".

Cu două zile înainte de a se muta în noua locuință, ipoteca lui Elizabeth a fost retrasă după ce bărbatul a folosit permisul ei de conducere pentru a lua un împrumut de aproximativ 10.000 de lire sterline pe numele ei.

Revenind la Jessica, femeia a explicat că acțiunile lui Gray i-au „distrus complet viața". A decis să nu mai ia cu ea la întâlniri cărțile de identitate și cardurile bancare. „Nu mai am încredere în nimeni cu care mă întâlnesc", a recunoscut ea.

Tinder a comentat că a introdus diverse modalități de alertă a utilizatorilor în cazul unor potențiale înșelăciuni.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Trei persoane din Hunedoara, înşelate cu mii de euro de falşi brokeri. Victimele doreau să cumpere acțiuni la o companie.

Ultimele Stiri
abonare newsletter