Sănătate

Anchetă la Spitalul Județean din Sibiu după ce o mămică a murit la câteva zile de la naștere. Femeia a fost trimisă acasă cu o zi înainte de la tragedie.

O femeie de 32 de ani a murit în Spitalul Județean din Sibiu, la o săptămână după ce a născut într-un spital privat. Anterior, aceasta fusese internată la unitatea medicală, însă i s-a dat drumul acasă.

Anchetă a Comisiei de Etică a Spitalului Județean din Sibiu, în urma decesului unei paciente/Foto: Mesagerul de Sibiu Anchetă a Comisiei de Etică a Spitalului Județean din Sibiu, în urma decesului unei paciente/Foto: Mesagerul de Sibiu

 

 


Femeia a murit vineri noaptea, după ce s-a internat vineri seara „în stare extrem de gravă”. Aceasta mai fusese internată şi joi la Spitalul Județean, însă i s-a dat drumul acasă. Moartea femeii a survenit la câteva zile după ce a născut la un alt spital, în urma unei inflamații a sânilor cauzată de prezența în exces a laptelui la nivelul glandei mamare. 

CITEȘTE ȘI: 
Caz cutremurător în Bacău. O femeie însărcinată a murit la nici 24 de ore de la internare.

Pacienta lăuză, în vârstă de 32 de ani, a decedat în noaptea de vineri spre sâmbătă, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu. Aceasta născuse cu o săptămână în urmă la o altă unitate medicală și initial s-a prezentat joi, 4 aprilie, în jurul orei 18:50, la serviciul de urgenţă al Secţiei Obstetrică-Ginecologie. 


„Era în stare bună, nu prezenta febră sau semne care să ridice suspiciuni, având sânii angorjaţi. I s-a prescris o reţetă cu antibiotic, cu indicaţii de reevaluare, dacă i se schimba starea de sănătate”, potrivit reprezentanților Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu. 

Anchetă internă a spitalului, în urma tragediei

Ulterior, pacienta s-a prezentat la SCJU Sibiu încă odată, vineri, 5 aprilie, în jurul orei 19:00, „în stare extrem de gravă - cu fenomene clinice de şoc toxico-septic şi insuficienţă multiplă de organe şi sisteme”, potrivit sursei citate.


Femeii i s-au făcut investigaţii şi s-a procedat la acordarea tratamentului de specialitate, intervenindu-se şi chirurgical. 

„Pe cursul nopţii, evoluţia a fost nefavorabilă cu accentuarea progresivă a stării de soc şi a insuficienţei multiple de organe şi sisteme prezentă la internare. Pacienta a făcut trei stopuri cardio-respiratorii, al treilea dintre ele nemaiputând fi resuscitat.Din păcate, în ciuda tuturor eforturilor medicilor, a fost declarat decesul”, se arată în informarea publicată de Spitalul Județean Sibiu. 


Comisia de etică a spitalului se va întruni din oficiu, procedură standard în astfel de cazuri deosebite, pentru a desfășura o anchetă în acest caz. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Caz cutremurător în Bacău. O femeie însărcinată a murit la nici 24 de ore de la internare.

abonare newsletter