Sănătate

Sesiune de screening GRATUIT pentru identificarea precoce a Tulburării de Spectru Autist

Direcția Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Cluj, organizează marți, 2 aprilie, o sesiune de screening gratuit dedicat identificării precoce a Tulburării de Spectru Autist.

Direcția Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Cluj, organizează marți, 2 aprilie, o sesiune de screening gratuit dedicat identificării precoce a Tulburării de Spectru Autist/ Foto: pixabay.com Direcția Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Cluj, organizează marți, 2 aprilie, o sesiune de screening gratuit dedicat identificării precoce a Tulburării de Spectru Autist/ Foto: pixabay.com

 

 


Direcția Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Cluj, instituție aflată sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, organizează marți, 2 aprilie a.c., o sesiune de screening gratuit dedicat identificării precoce a Tulburării de Spectru Autist.

 


Inițiată cu prilejul celebrării Zilei Internaționale de Conștientizare a Autismului, activitatea este programată a se desfășura între orele 10.00 și 13.00, la sediul Centrului Comunitar Județean Cluj situat pe strada Albert Einstein din Cluj-Napoca, la numărul 14.

„Este o inițiativă lăudabilă și binevenită care se adresează, în special, acelor părinți care-și pun diverse semne de întrebare cu privire la dezvoltarea copilului lor. Consider că este foarte important ca dificultățile pe care le întâmpină unii copii în dezvoltarea abilităților sociale, a limbajului și a comportamentului să fie diagnosticate cât mai precoce întrucât șansele de recuperare cresc semnificativ atunci când terapia începe de la vârste fragede”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj.


În cadrul acestei întâlniri de informare gratuite, terapeuții Centrului de zi de recuperare pentru copii cu autism din cadrul DGASPC Cluj vor realiza activități de screening cu privire la traseul de dezvoltare al copilului fiecărui părinte care va răspunde invitației. De asemenea, vor fi oferite informații de specialitate părinților cu privire la dezvoltarea copiilor și la simptomele asociate tulburării de spectru autist.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Consiliul Județean urmărește atragerea unei finanțări nerambursabile prin Programul Sănătate pentru Ambulatorul Spitalului Clinic de Recuperare

Cum ne afectează psihic trecerea la ora de vară? Psiholog: „Poate crește riscul de infarct și de accidente rutiere”

abonare newsletter