Sănătate

Echipamente în valoare de 2,4 milioane de lei pentru combaterea infecțiilor nosocomiale, la Spitalul de Urgență pentru Copii Cluj

Spitalul de Urgenţă pentru Copii va beneficia de noi echipamente, în valoare de 2,4 milioane de lei, din fonduri europene, pentru combaterea infecţiilor nosocomiale.

Spitalul de Urgență pentru Copii Cluj/Foto: Consiliul Județean Cluj Spitalul de Urgență pentru Copii Cluj/Foto: Consiliul Județean Cluj

 

 

Noi echipamente medicale destinate Spitalului de Urgenţă pentru Copii

Dotările vor fi achiziţionate, din fonduri europene, pentru reducerea riscului de infecţii nosocomiale. 


Consiliul Judeţean Cluj a publicat în S.E.A.P. (Sistemul Electronic de Achiziţii Publice) anunţul privind achiziţionarea a 12 echipamente destinate reducerii riscului de infecţii nosocomiale în Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii. 

„Cu o valoare totală estimată de 2.409.041 de lei, dotările prevăzute vor fi achiziţionate în cadrul unui proiect cu finanţare europeană, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, câştigat şi implementat de forul administrativ judeţean”, potrivit unei informări emise de Consiliul Județean Cluj. 


Unitatea spitalicească, aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, va beneficia de un sistem automat de identificare microbiană prin spectrometrie de masă, un sterilizator cu abur sub presiune pentru sterilizare biberoane, tetine, autoclav, un sterilizator cu aburi sub presiune pentru sterilizarea instrumentarului/echipamentelor medicale, o maşină de spălat pentru instrumentar chirurgical, dispozitive şi echipamente medicale, un sistem pentru depozitarea endoscoapelor dezinfectate, cinci maşini de spălare-dezinfecţie biberoane/tetine şi două maşini de spălare-dezinfecţie ploşti, urinare şi oliţe.

„Această investiţie în echipamente de înaltă tehnologie contribuie în mod direct la protejarea vieţii şi a sănătăţii micilor pacienţi, precum şi a personalului medical din spitalul nostru. Sănătatea rămâne o prioritate a forului administrativ judeţean”, a declarat Alin Tile, președintele Consiliului Județean Cluj.


Termenul limită pentru depunerea ofertelor este data de 2 aprilie, ora 15.00, criteriul de atribuire fiind „cel mai bun raport calitate-preţ”.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Cea mai modernă școală specială din România a fost inaugurată de Consiliul Județean Cluj. Are 32 de săli de clasă, laboratoare și cabinete de terapie.

Ultimele Stiri
abonare newsletter