Sănătate

„Un test de 5 minute pentru 5 ani de liniște!” Testări gratuite pentru depistarea cancerului de col uterin, în Florești

Cancerul de col uterin poate fi prevenit. Testează-te gratuit în Parcul Poligon din Florești.

Femei care așteaptă să fie testate la o unitate mobilă de screening în Cluj / Foto: Consiliul Județean Cluj - Facebook Femei care așteaptă să fie testate la o unitate mobilă de screening în Cluj / Foto: Consiliul Județean Cluj - Facebook

 

 


La nivelul județului Cluj, testările gratuite pentru depistarea cancerului de col uterin continuă. De această dată, testările au loc în Parcul Poligon din Florești:

 


„Un test de 5 minute pentru 5 ani de liniște! Sănătatea este pe primul loc. Institutul Oncologic Prof. Dr. Ion Chiricuță Cluj-Napoca, cu sprijinul Consiliului Județean Cluj, continuă seria testărilor gratuite la nivelul județului Cluj în vederea prevenirii și depistării precoce a cancerului de col uterin”, a transmis Consiliul Județean Cluj.

Astfel, femeile interesate sunt așteptate luni, 31 iulie, între orele 15:00-20:00 și marți, 1 august, între orele 15:00-20:00 în Florești, în Parcul Poligon, pentru a beneficia de servicii medicale gratuite. Pot participa la activitățile de testare femeile cu vârsta cuprinsă între 24 și 64 de ani, cu domiciliul în oricare dintre județele: Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Sălaj și Satu Mare.


„Sănătatea are prioritate, astfel că încurajăm doamnele să acceseze serviciile medicale gratuite! Cancerul de col uterin poate fi prevenit”, au mai transmis reprezentanții CJ Cluj.

CITEȘTE ȘI: 


Cancerul, o boală de sistem. Nadim Al Hajjar, chirurg: „Nimeni nu e scutit de dezvoltarea unui cancer de colon sau rect” Cum îl putem preveni?

Dan Eniu, chirurg oncolog și profesor UMF Cluj: „1 din 8 femei fac cancer de sân.” Ce măsuri de prevenție poți lua și cum îți afectează stilul de viață sănătatea?

 

Teste gratuite până la finalul anului

De asemenea, începând din luna mai și până la sfârșitul anului 2023, femeile se pot programa pentru un test gratuit Babeș-Papanicolaou sau HPV și la Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță” Cluj-Napoca, strada Republicii nr. 34-36, la Ambulatoriul integrat al institutului (camera 8), între orele 14:00 – 16:00.


În cadrul proiectului se mai realizează teste gratuite Babeș-Papanicolaou sau HPV la cabinetele partenere ale Institutului Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță” Cluj-Napoca sau la unitatea mobilă de testare a acestuia, unitate care se deplasează în mediul rural din regiunea Nord-Vest.

Lista centrelor de testare din județele regiunii Nord-Vest sunt accesibile pe site-ul proiectului www.potisaprevii.eu secțiunea Programări iar programul unității mobile de testare îl găsiți accesând pagina de Facebook „Poţi să Previi” sau la TelVerde (număr gratuit) 0800 390 391

CITEȘTE ȘI:

Vaccinul anti-HPV ar putea preveni cancerul de col uterin la femeile cu celule precanceroase


 Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Peste 6.300 de femei au fost testate gratuit pentru cancerul de col uterin și cel de sân, la Cluj Arena

INTERVIU Dr. Claudia Lazăr. “Suntem pe primul loc în UE la incidenţa cancerului de col uterin”

abonare newsletter