Sănătate

Situație dramatică la Spitalul de Copii din Cluj. Mai mulți medici au plecat

În plin sezon de viroze respiratorii, Spitalul de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca rămâne fără medici. Nu mai puțin de 7 medici rezidenți au decis să părăsească instituția.

sursă foto Facebook Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj-Napoca sursă foto Facebook Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj-Napoca

 

Spitalul de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca rămâne cu 7 posturi mai puțin decât în cel aprobat de Consiliul Județean anul trecut. 


„Diferenţa de posturi este dată de numărul medicilor rezidenţi care fluctuează pe parcursul anului în funcţie de repartiţia ministerială, de finalizarea pregătirii în rezidenţiat, de schimbarea specialităţilor. Numărul total de posturi din organigrama şi statul de funcţii ale Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca va fi de 1264,5 posturi, din care în aparatul de specialitate al spitalului 935,5 şi 329 posturi de medici rezidenţi”, spune conducerea Spitalului de Copii Cluj-Napoca.

CITEȘTE ȘI: Nebunie la UPU pe Moților. Copiii cu febră așteaptă și 5 ore pentru un consult. Alin Tișe: „Îmi cer scuze clujenilor”. Ce măsuri s-au luat pentru a se reduce timpii de așteptare

Reamintim că în urmă cu o săptămână, Ministerul Sănătății a deschis, la Cluj, un centru de evaluare pentru copiii cu viroze respiratorii, care funcționează la Spitalul de Urgență pentru Copii, deja sufocat de pacienți. Centrul se regăsește în cadrul Clinicii de Pediatrie 1.


Decizia vine pe fondul valului mare de viroze respiratorii înregistrate în ultimele săptămâni, dintre care foarte multe la copii.

Săptămânal, la nivel național se înregistrează aproape 100.000 de infecții respiratorii acute, triplu față de numărul de cazuri din urmă cu un an, potrivit datelor centralizate de Institutul Național de Sănătate Publică.

CITEȘTE ȘI:

Ministerul Sănătății trimite copiii cu viroze respiratorii tot pe Moților, la Spitalul de Copii. S-a deschis un centru de evaluare cu orar de 3 ore/zi

Tișe confirmă: „Nu toate proiectele Clujului vor fi finanțate prin PNRR”. Județul, dispus să se împrumute pentru Spitalul de Copii și Centrul de Transplant.

Spitalele din Cluj vor să scape de infecțiile nosocomiale pe bani europeni. Manager Spitalul de Copii: „Aparatura actuală este depășită”

Ultimele Stiri
abonare newsletter