Politică

Alin Tişe: „Ordonanţa privind migraţia aleşilor este culmea traseismului! DNA să verifice sumele alocate de CJ Cluj, primarii trecuţi la PSD au primit mulţi bani“

Senatorul liberal Alin Tişe a criticat proiectul de lege de aprobare a OUG 55 care a permis migraţia aleşilor locali. Totodată, parlamentarul a cerut DNA să verifice alocările de sume de la Consiliul Judeţean Cluj pentru comune conduse de primari care au trecut la PSD în urma acestei ordonanţe.

„Ordonanţa permite să migreze şi un consilier supleant care nu are încă o calitate de consilier, care este doar trecut pe o listă. Este culmea migraţiei!

Este o ordonanţă care reprezintă un regres în respectarea dorinţei românilor. Guvernul PSD şi Ponta nu au înţeles nimic din ce au transmis ca semnal românii la alegerile prezidenţiale. Dacă luaţi în calcul localităţile cu primari migratori, sunt 400.000 de voturi care au fost mutate dintr-o parte în alta prin această ordonanţă a traseismului”, a declarat Tişe, în cadrul unei conferinţe de presă.


Vă reamintim, proiectul a fost adoptat, marţi, de plenul Senatului, fiind înregistrate 86 de voturi "pentru", 36 "împotrivă" şi 6 abţineri.

Judecătorii Curţii Constituţionale vor analiza în 17 decembrie sesizarea parlamentarilor PNL referitoare la Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 55/2014 privind migraţia aleşilor locali.


Cu ce s-au ales după ce au migrat la alte partide

Pe de altă parte însă, cei care au profitat şi au migrat la alte partide au putut beneficia de i mai mulţi bani, cum este şi cazul a trei localităţi din judeţul Cluj. Alin Tişe a mai precizat că primarii comunelor Jichiş, Sânmartin şi Bonţida au primit de la PSD cele mai mari sume de bani dintre toţi primarii PSD, după ce au migrat de la PDL şi PNL la acest partid.

Aceste localităţi au primit aproximativ 40 milioane de lei, în comparaţie cu Gilău, Apahida- 23 milioane de lei sau Gherla -23 milioane de lei.


„Solicit public organelor abilitate să cerceteze dacă aici este vorba despre mită electorală“, a precizat senatorul clujean Alin Tişe care a mai arătat că primarii migratori au primit bani pentru asfaltări tocmai în decembrie.

abonare newsletter