Politică

“Traseiștii” scapă la alegerile din acest an

La alegerile locale de anul acesta, in județul Cluj, vor candida cateva zeci de primari si consilieri locali si județeni care nu au revenit la partidele de unde au plecat, respectiv nu şi-au pierdut mandatele, deşi CCR a invalidat „Ordonanţa Dragnea”. La Cluj aproximativ 20 de aleşi locali au profitat de ordonanţa traseiştilor, trecând la alte partide. Dintre aceştia trei sunt primari, iar restul consilieri.


Politică

PNL are o dilemă cu “traseiștii”

La începutul anului, copreședintele liberalilor Alina Gorghiu susținea că PNL nu va reprimi traseiști în partid. Între timp, s-a răzgândit, iar acum afirmă că decizia va aparține organizațiilor județene.


Politică

Traseiştii scapă din nou

Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor a decis zilele trecute că primarii şi consilierii care au trecut la alte partide, ca urmare a aplicării Ordonanţei 55/2014 declarată neconstituţională de CC, nu-şi vor pierde mandatele. Ulterior, deputaţii au respins în plen ordonanţa care a legalizat traseismul aleşilor locali, ca urmare a decizie Curţii Constituţionale, fără însă a-i sancţiona pe cei care au părăsit partidul pe listele căruia au fost aleşi. Cum comentează specialiştii în drept această situaţie?

Politică

Ce se întâmplă cu aleşii locali traseişti

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a decis marţi cu privire la situaţia aleşilor locali care şi-au schimbat partidul în baza ordonanţei 55/2014, supranumită "Ordonanţa traseiştilor".Ultimele Stiriabonare newsletter
banners