Politică

ILEGAL şi IMORAL: PSD Cluj, campanie electorală în BISERICĂ. GALERIE FOTO

După episodul autostrăzii de campanie când PSD Cluj, împreună cu Guvernul Ponta, au inaugurat mai mulţi kilometri de autostradă decât există în realitate în România, reprezentanţii social-democraţilor clujeni recidivează. Pe principiul „câinii latră, caravana trece”, şefii PSD Cluj s-au reorientat şi îşi fac campanie electorală pe față în bisericile din judeţul Cluj.

Îmbrăcaţi în straie populare, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Ioan Oleleu şi senatorul PSD de Cluj, Alexandru Cordoş au furat startul campaniei electorale şi au colindat în lung şi în lat bisericile din judeţul Cluj.

Au participat la slujbe religioase, iar la finalul fiecărei slujbe, în faţa bisericii le-au dăruit enoriaşilor icoane şi drapele tricolore. Ultima acţiune de acest gen a avut loc în acest weeekend la Biserica „Învierea Domnului” din Turda.


Oficial, acţiunea a avut loc în contextul organizării sărbătorii costumului popular românesc, un proiect al vicepreşedintelui CJ Cluj, Ioan Oleleu.

Acţiunea PSD-iştilor este ilegală - pentru că este în afara campaniei electorale şi implică biserica, o instituţie care nu are ce căuta la astfel de acţiuni, preoţii neavând voie să se implice în politică -, dar şi imorală pentru că ne aflăm în plin Postul Paştelui şi în Săptămâna Mare.


Ioan Oleleu a negat că ar fi vorba despre o campanie electorală.

“Este un proiect care a început înainte de campanie. Este un proiect al meu la care ţin foarte  mult. Proiectul priveşte promovarea costumului popular şi al portului popular şi îl promovăm împreună cu reprezentanţi ai Bisericii şi cu cetăţenii din zonă. Programul «Promovarea portului popular în mediul urban şi rural» l-am demarat în toamna anului trecut la Cluj-Napoca şi am continuat cu Huedin şi Floreşti. Eu sunt crescut într-o zonă în care naţionalismul e la el acasă. Acum, depinde de fiecare cum interpretează. Dacă unii consideră că este un gest electoral, problema lor. Proiectul a început înainte de campanie şi va continua şi după campanie”, a declarat Ioan Oleleu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj.


Cordoş: „Promovăm tradiţia şi portul românesc“ 

Senatorul Alexandru Cordoş subliniază că proiectul prmovează valorile şi tradiţiile româneşti, neavând vreo legătură cu politica şi campania electorală care se apropie. „Am subscris ideii lui Ioan Oleleu de a promova valorile tradiţionale româneşti, prin acest proiect. Poate că în cazul nostru ideea de patriotism este mai profundă. Este şi legal şi moral, este vorba de promovarea identităţii poporului român, cultura, tradiţia şi portul românesc. Sunt lucruri sfinte, iar noi avem această datorie de a le promova. Aceste mesaje transmit demnitate şi credinţă în Dumnezeu, nu au nicio legătură cu campania electorală.  Voi continua această acţiune“, a declarat senatorul Alexandru Cordoş.

Atât la Huedin (16 martie), cât şi la Turda (13 aprilie), Ioan Oleleu și Alexandru Cordoş au fost însoţiţi de reprezentanți locali ai PSD, dar și de prefectul judeţului Cluj, Gheorghe Vuşcan, care, la fel ca preoţii, ar trebui să fie în afara politicii.


Faptul că, la ambele manifestări de la care Monitorul a descoperit fotografii nu a participat nici președintele Consiliului Județean, Horea Uioreanu (PNL), sau primarii Mircea Moroșan (Huedin, PDL), respectiv Tudor Ștefănie (Turda, PDL) și nici alți reprezentanți ai altor partide politice, demonstrează fără a lăsa loc de îndoială scopul electoral: promovarea imaginii politicienilor PSD.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter