Politică

INTERVIU Alin Tişe: „La dezbaterile guvernului din umbră al PDL vor fi invitaţi şi miniştrii USL“

PDL are, de luni, un guvern din umbră care va oferi soluţii alternative românilor. Cătălin Predoiu, care ocupă funcţia de prim-ministru, a anunţat şi componenţa executivului, printre miniştrii "din umbră" aflându-se şi senatorul clujean Alin Tişe.

Senatorul clujean Alin Tişe Senatorul clujean Alin Tişe

Parlamentarul ocupă portofoliul de ministru de Interne. Mai mulţi clujeni s-ar putea regăsi, în schimb, pe lista secretarilor de stat, care este „în lucru“. 

Rep: Ce înseamnă pentru dumneavoastră această nominalizare?


Alin Tişe: Este o onoare pentru mine această nominalizare, este o recunoaştere a activităţii mele profesionale. Pe de altă parte, este o recunoaştere a valorii organizaţiei de la Cluj a PDL.

Rep: Ce îşi propune acest guvern, ce va aduce acest guvern din umbră, cum l-aţi numit?


Alin Tişe: Acest guvern nu îşi propune să fie împotriva cuiva, ci să facă opoziţie, şi mai ales să ofere oamenilor soluţii alternative pentru ceea ce oferă Guvernul USL acum, despre care ştim că este incompetent şi iresponsabil. Guvernul nostru din umbră propune soluţii pe fiecare domeniu, pentru că miniştri sunt specialişti în diverse domenii.

Rep: Câţi din cei care fac parte din acest guvern sunt nume noi sau mai puţin cunoscute?


Alin Tişe: Sunt multe nume noi în acest guvern din umbră. Guvernul alternativ al PDL are 16 portofolii, sunt şase femei, nouă din 16 miniştri sunt oameni noi, iar media de vârstă este de 45 de ani. Este un pas înainte pentru PDL.

Rep: Veţi organiza dezbateri pentru a le explica oamenilor soluţiile alternative pe care le oferiţi?


Alin Tişe: Vor exista dezbateri regionale, aşa cum am mai spus, pe diverse domenii. Vor fi organizate în ţară, iar la aceste dezbateri va putea participa cine va dori, pentru a discuta despre ce soluţii oferim noi. Mai trebuie spus că la aceste dezbateri vor fi invitaţi şi membri din Guvernul USL.

abonare newsletter