Politică

Președintele PSD Câmpia Turzii, Avram Gal, condamnat la 5 ani de închisoare. Se retrage din politică.

Președintele PSD Câmpia Turzii, Avram Gal, a fost condamnat la 5 ani de închisoare pentru trafic de influență.

Președintele PSD Câmpia Turzii, Avram Gal, a fost condamnat la 5 ani de închisoare pentru trafic de influență/ Foto: Avram Gal - Facebook Președintele PSD Câmpia Turzii, Avram Gal, a fost condamnat la 5 ani de închisoare pentru trafic de influență/ Foto: Avram Gal - Facebook

 

 


Avram Gal a fost condamnat de magistrații de la Tribunalul București la 5 ani de închisoare pentru trafic de influență.

 


Instanța a menținut și sechestrul asigurator pe suma de peste 400.000 de lei. Decizia nu este definitivă.

„Condamnă pe inculpatul GAL AVRAM MARIUS la pedeapsa de 5 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. În baza art. 67 alin. 1 C.pen. aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 alin.1 lit. a şi b C.pen., pe o durată de 2 ani, pedeapsa complementară urmând a se executa conform art. 68 alin. 1 lit. c C.pen.


În baza art. 65 alin. 1 şi 3 C.pen. aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a şi b C.pen., pe durata executării pedepsei principale. În baza art.404 alin. 4 lit. c C.proc.pen. menţine sechestrul asigurător dispus de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție, prin ordonanța nr. 157/P/2020 din 06.10.2020 cu privire la bunurile inculpatului Gal Avram Marius, până la concurența sumei de 440.940 lei.

În baza art. 291 alin. 2 C.pen. rap. la art. 112 alin. 1 lit. e C.pen. dispune confiscarea specială de la inculpat a sumei de 440.940 lei. În baza art. 274 alin. 1 C.proc.pen., obligă inculpatul la plata sumei de 13.000 de lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea hotarârii”, se arată în decizia Tribunalului București.


A fost trimis în judecată de DNA

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată în 2020, în stare de control judiciar la acea vreme, a inculpatului Gal Avram Marius, la data faptei având funcția de consilier în Parlamentul României, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

„În perioada 16-23 martie 2020, inculpatul ar fi pretins bani (aproximativ 600.000 lei) de la reprezentantul unei firme private, lăsându-l să creadă că ar avea influență asupra funcționarilor unei companii naționale, iar în schimbul banilor ar putea să îi determine să își exercite atribuțiile de serviciu astfel încât compania de stat să cumpere, în baza unui contract, echipamente de protecție împotriva COVID, de la firma respectivă.


Din banii pretinși, reprezentând o treime din profitul pe care o firma urma să îl obțină de pe urma derulării contractului privind echipamentele de protecție, în perioada 14 aprilie 2020 - sfârșitul lunii mai 2020, inculpatul ar fi primit de la reprezentantul societății comerciale, suma de 371.000 lei (printr-o firmă și o asociație, dar și în numerar) și bunuri în valoare de 69.940 lei”, arată DNA în anul 2020.

Avram Gal: „ Voi demonstra că sunt nevinovat”

În urma deciziei Tribunalului București, Avram Gal a postat pe paginile de socializare că renunță la politică.

„Viata ne oferă multe încercări, însă trebuie să avem credința și tăria de a le depăși. În acest moment dificil pentru mine și familia mea, reprezentat de pronunțarea unei hotărâri penale de condamnare în prima instanță în privința mea, vreau să precizez că rămân pe deplin încrezător în justiție și am convingerea fermă că până la urmă se va face dreptate.

Voi exercita calea de atac prevăzută de lege și voi demonstra că sunt nevinovat. Vreau doar să mai anunț faptul că mă voi retrage din viața politică, pentru a evita asocierea acestui moment nefericit cu imaginea și prestigiul partidului politic din care fac parte”, a transmis Avram Gal.

Politicianul a „jonglat” printre partide

Cariera politică a lui Avram Gal este destul de lungă și cuprinde mai multe partide din care acesta a făcut parte.

Astfel, acesta a fost membru al PSD, al Partidului Popular Creștin-Democrat, al Partidului Liberal Democrat, Forței Democrate, PNL, PC, ALDE și ulterior PSD. 

Acesta a fost și un personaj activ pe platformele de socializare, mai ales după ce și-a deschis restaurantul Transylvania SteakHouse. De la cafeaua cu foiță de aur, Avram Gal se lăuda pe social media cu un burger de 6.200 de dolari pentru festivalul Untold. Omul de afaceri mai comercializează în restaurantul pe care îl deține și carne de vită cu foiță de aur și alte produse la prețuri extrem de mari. De curând, unul dintre „clienții” lui Avram Gal a fost un câine. Animalul a fost adus de proprietari pentru a mânca celebra carne în foiță de aur, iar prețul pentru o porție a fost de 6.000 de lei.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Clujeanul Avram Gal, plasat sub control judiciar de DNA pentru trafic de influență!

Ultimele Stiri
abonare newsletter