Actualitate

Clujeanul Avram Gal, plasat sub control judiciar de DNA pentru trafic de influență!

Liderul ALDE Diaspora, Avram Gal ar fi primit mită peste 400.000 de lei pentru un contract de achiziții de echipamente anti-COVID de la Unifarm.

Clujeanul Avram Gal, plasat sub control judiciar de DNA pentru trafic de influență! Clujeanul Avram Gal, plasat sub control judiciar de DNA pentru trafic de influență!

 

 


Astfel, DNA l-a plasat sub control judiciar pe liderul ALDE Diaspora, clujeanul Avram Gal, pentru trafic de influență, potrivit unui comunicat al parchetului anticorupție. El ar fi primit mită peste 400.000 de lei ca să ajute o firmă să câștige contracte cu Unifarm pentru achiziția de echipamente anti-Covid, scrie g4media.ro

„În perioada 16-23 martie 2020, inculpatul ar fi pretins bani (aproximativ 600.000 lei) de la reprezentantul unei firme private, lăsându-l să creadă că ar avea influență asupra funcționarilor unei companii naționale, iar în schimbul banilor ar putea să îi determine să își exercite atribuțiile de serviciu astfel încât compania de stat să cumpere, în baza unui contract, echipamente de protecție împotriva COVID, de la firma respectivă.


Din banii pretinși, reprezentând o treime din profitul pe care o firma urma să îl obțină de pe urma derulării contractului privind echipamentele de protecție, în perioada 14 aprilie 2020 - sfârșitul lunii mai 2020, inculpatul ar fi primit de la reprezentantul societății comerciale, suma de 371.000 lei (printr-o firmă și o asociație, dar și în numerar) și bunuri în valoare de 69.940 lei”, arată DNA.

Cine e Avram Gal?

Acesta este liderul ALDE Diaspora și al ALDE Câmpia Turzii. De asemenea, și-a anunțat recent candidatura la primăria Câmpia Turzii.


 

CITEȘTE ȘI:



Primăria Cluj-Napoca se debarasează de hârtiile inutile. Emil Boc: „Am trimis în istorie copiile xerox”

 

Pasagerii de pe Aeroportul din Cluj care vin din zona galbenă vor putea completa online declarația pe propria răspundere

 


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter