Politică

Viorel Băltărețu: „Îmi doresc un Cluj pentru toți clujenii”

USR Cluj-Napoca a lansat luni, 11 decembrie, campania „Tu alegi”, etapa publică a desemnării candidatului partidului pentru Primăria Cluj-Napoca.

Viorel Băltărețu este unul dintre cei trei candidați USR la Primăria Cluj-Napoca Viorel Băltărețu este unul dintre cei trei candidați USR la Primăria Cluj-Napoca

 

 


Cei trei candidați care cer votul clujenilor pentru a primi nominalizarea sunt Viorel Băltărețu, deputat de Cluj și președintele organizației locale, Mihaela Nia, vicepreședinte în Biroul Local Cluj-Napoca și George Trif, vicepreședinte în Biroul Județean și coordonatorul Departamentului de Politici Publice USR Cluj. Clujenii pot deja vota online pentru unul dintre candidați la https://cluj.usr.ro/tu-alegi/.

 


Cei trei candidați au prezentat motivele pentru care candidează.

Viorel Băltărețu: ,,Îmi doresc un Cluj pentru toți clujenii˝

„Clujul s-a transformat sub ochii noștri în ultimii 20 de ani. Și-a schimbat spiritul. Pentru cei ce-l cunosc de dinainte de anii 2000, e de nerecunoscut.  De la orașul cu spirit universitar, multi-cultural, cu oameni întreprinzători, a devenit bun pentru puțini și stres pentru mulți. Clujul ne-a rămas drag, dar Clujul nu-și mai iubește clujenii. 


Și se vede: e înecat în betoane, e îngropat în șantiere care nu se mai termină, e puturos, e sufocat de trafic și poluare în lipsa infrastructurii, care e musai de două decenii! Și mai grav: e un oraș cu oameni stresați, care nu-și mai permit să trăiască decent. Cât costă un apartament? Cât costă o chirie pentru un student sau pentru un nou venit în Cluj-Napoca? Cât costă chiria pentru un profesor, pentru  un asistent medical sau pentru un muncitor? Cât costă roșiile și ardeii în renovata Piață Mihai Viteazu, din care au fost excluși mulți producători locali? Cât costă o plăcintă la târgul de Crăciun din centru? Cât costă chiria în târg și câți producători locali autentici și-au permis să o plătească anul ăsta? Cât ne costă timpul pe care îl pierdem zilnic în trafic? Au toți clujenii servicii care să le permită un trai bun în Cluj? Sunt destule oportunități profesionale? Avem o strategie pentru atragerea talentelor din domenii diverse? 

Sunt cât se poate de realist în ce privește candidatura împotriva actualei administrații. Văd încă destui clujeni care spun ,,merge și așa”. Dar nu merge, stă pe loc!


Vreau să-i conving pe clujeni să ceară mai mult de la Cluj-Napoca și de la liderii lui. Să aibă pretenții mai mari. Să ne merite prețul pe care-l plătim pentru a locui aici. Să primim cât dăm. Clujul trebuie să redevină al tuturor clujenilor”, a arătat deputatul Viorel Băltărețu.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News 

CITEȘTE ȘI:

Petiție pentru refacerea unui proiect așteptat de clujeni. Deputatul Viorel Băltărețu (USR): „Fără barieră la Tăietura Turcului!”

Ultimele Stiri
abonare newsletter