Actualitate

Petiție pentru refacerea unui proiect așteptat de clujeni. Deputatul Viorel Băltărețu (USR): „Fără barieră la Tăietura Turcului!”

Deputatul Viorel Băltărețu (USR) a lansat o petiție pentru refacerea proiectului la pasajul de la Tăietura Turcului, demers prin care clujenii pot avea parte de un pasaj modern, atât pentru traficul rutier, cât și pentru pietoni sau bicicliști.

Zona Tăietura Turcului/Foto: monitorulcj.ro Zona Tăietura Turcului/Foto: monitorulcj.ro

 

 


În urma dezbaterii organizate săptămâna trecută cu organizații și specialiști din domeniul infrastructurii, Deputatul USR Viorel Băltărețu a inițiat o petiție pentru desființarea barierei de la Tăietura Turcului.

 


„În ultimele luni, am prezentat clujenilor toate variantele proiectului de pasaj de la Tăietura Turcului. Concluzia e clară: specialiști și clujeni deopotrivă consideră că varianta avizată de Primăria Cluj-Napoca este cea mai proastă dintre cele pe care le avem la dizpoziție. 

Proiectul  avizat păstrează bariera pentru șoferii care vin dinspre Tetarom și Gruia (timpul de așteptare la barieră va crește pentru toate direcțiile după darea în folosință a liniei Cluj-Episcopia Bihor). În plus, soluția de secol XIX reprezintă un pericol pentru pietoni, persoane cu dizabilități și bicicliști, care vor traversa în continuare peste linia ferată!”, a explicat Băltărețu.


CITEȘTE ȘI: 
Soluții pentru eficientizarea pasajului de la Tăietura Turcului. Viorel Băltărețu, deputat USR: „Proiectul trebuie să fie funcțional, să țină seama de dezvoltarea în perspectivă a Clujului”

După cum arată deputatul clujean, proiectul pasajului de la Tăietura Turcului trebuie optimizat, pentru a rezolva problema traficului, dar și pentru a crea conexiuni între cartiere.

„Soluția susținută de USR are toate avantajele: desființează trecerea la nivel cu calea ferată, urcă pe pasaj toate direcțiile de mers, asigură traversarea subterană de către pietoni, bicicliști, persoane cu dizabilități și este mai ieftină decât celelalte soluții”, arată deputatul.


De altfel, săptămâna trecută, deputatul USR Viorel Băltărețu a organizat o masă rotundă la care au fost invitați atât reprezentanții Primăriei, cât și reprezentanții CFR, dar și antreprenorul proiectului pasajului de la Tăietura Turcului, pentru identificarea unei abordări coerente, care să nu afecteze dezvoltarea zonei.

Tema pasajului de la Tăietura Turcului, în cadrul dezbaterii organizate de deputatul Viorel Băltărețu, pentru îmbunătățirea proiectului/Foto: monitorulcj.ro

„Am invitat la dezbateri Primăria și CFR, care gestionează acum proiectul, după ce Primăria i l-a pasat. Nu s-a prezentat nimeni din partea celor două instituții. Primăria consideră că varianta actuală nu mai necesită dezbateri. Dar cetățenilor nu li s-a permis nici până acum să participe la o dezbatere publică pe acest subiect. Și e evident că nu sunt de acord cu soluția actuală. De aceea, îi invit să semneze petiția pe care am lansat-o în spațiul public: „Fără barieră la Tăietura Turcului!”. Voi transmite autorităților locale voința clujenilor, pentru ca măcar în ceasul al 12-lea să-și recunoască greșeala și să analizeze soluția noastră, superioară din punct de vedere al funcționalității, siguranței și costurilor”, a mai adăugat Băltărețu.


Rezolvarea problemelor de trafic din zona Tăietura Turcului

După cum au arătat și specialiștii din domeniul infrastructurii, pasajul de la Tăietura Turcului trebuie să țină seama de dezvoltarea în perspectivă a zonei. 

Potrivit actualei formule, două bretele care trebuiau să asigure traficul și conexiunea prin intermediul pasajului, au fost eliminate din proiect. 

CITEȘTE ȘI: 
Deputatul Viorel Băltărețu (USR), propuneri pentru eficientizarea proiectului pasajului rutier de la Tăietura Turcului. „E nevoie să intervenim cu promptitudine, pentru a găsi o soluție viabilă pe termen lung”

Soluția propusă de deputatul Viorel Băltărețu vizează desființarea trecerii la nivel de cale ferată cu barieră, realizarea unui pasaj suprateran pentru mașini și a unui pasaj subteran pentru pietoni și bicicliști.

Soluții pentru proiectul pasajului de la Tăietura Turcului din Cluj/Foto: viorelbaltaretu.ro

Petiția poate fi semnată AICI

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Deputatul Viorel Băltărețu (USR), propuneri pentru eficientizarea proiectului pasajului rutier de la Tăietura Turcului. „E nevoie să intervenim cu promptitudine, pentru a găsi o soluție viabilă pe termen lung”

Menținerea trecerii la nivel cu calea ferată în cazul pasajului de la Tăietura Turcului, soluție periculoasă pentru pietoni. „Își vor risca viața într-un soi de haltă rurală”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter