Politică

Demisie din Consiliul Județean Cluj. Un consilier ales pe listele PMP a renunțat la post

Consilierul județean Călin Cosma de la Partidul Mișcarea Populară și-a înaintat demisia, invocând motiver personale.

Demisie din Consiliul Județean Cluj. Un consilier ales pe listele PMP a renunțat la post. FOTO: Facebook/ Călin Cosma Demisie din Consiliul Județean Cluj. Un consilier ales pe listele PMP a renunțat la post. FOTO: Facebook/ Călin Cosma

 

 


Călin Cosma, ales pe listele Partidului Mișcarea Populară la alegerile locale din septembrie 2020, și-a dat demisia din funcția de consilier județean. Consilierii județeni vor lua act de încetarea înainte de termen a mandatului acestuia în ședința din 31 octombrie. 

 


„Prin înscrisul înregistrat la Consiliului Județean Cluj cu nr. 41802/2023, domnul Cosma Ovidiu Călin și-a înaintat demisia din funcția de consilier județean. Ca urmare a manifestării unilaterale de voință a domnului Cosma Ovidiu Călin exprimate în sensul înaintării demisiei din funcția de consilier județean, mandatul de consilier județean ocupat de către aceasta încetează de drept în data de 20.10.2023, înainte de expirarea duratei normale, în conformitate cu prevederile art. 204 alin. (2) lit. a) din O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare”, se arată în proiectul de hotărâre. 

De asemenea, locul ocupat de Călin Cosma în comisia de specialitate nr. 4 - de patrimoniu și servicii publice va fi declarat vacant.


„ (1) Se constată încetarea de drept, înainte de expirarea duratei normale, respectiv în data de 20.10.2023, prin demisie, a mandatului de consilier judeţean al domnului Cosma Ovidiu Călin, ales pe Lista de candidați a Partidului Mișcarea Populară depusă la alegerile pentru Consiliul Județean Cluj din data de 27 septembrie 2020. 

(2) Se declară vacant locul de consilier judeţean deţinut de domnul Cosma Ovidiu Călin în Consiliul Judeţean Cluj, precum și locul de membru al acestuia în Comisia de specialitate nr. 4 - de patrimoniu și servicii publice”, se mai arată în documentul citat.


Din declarația de avere, aflăm că Călin Cosma deține, împreuna cu soția, un teren intravilan în Vâlcele (1.900 metri pătrați), dobândit în 2020 și încă un teren extravilan de 3.600 metri pătrați, tot în Vâlcele , fără a menționa modul de dobândire. Mai are două apartamente în Cluj-Napoca, unul de 79 metri pătrați și altul de 50 metri pătrați, dobândite prin vânzare/cumpărare în 2014, respectiv 2018, o casă de locuit în Vâlcele de 91 metri pătrați dobândită în 2020. Are două credite scadente în 2026, respectiv 2046, în valoare totală de 309.825 lei. În 2022, a obținut o indemnizație în valoare de 13.140 lei din funcția de consilier județean. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Elevii olimpici și profesorii lor vor fi premiați. Consiliul Județean Cluj alocă 300.000 de lei

abonare newsletter