Politică

Uriașa listă a privilegiilor angajaților ASF, instituția care a închis ochii la falimentele din industria asigurărilor. 16 salarii sau nenumărate zile libere.

Uriașa listă a privilegiilor angajaților ASF, instituția de stat care a închis ochii la cele mai răsunătoare falimente din industria asigurărilor: de la 16 salarii la abonamente wellness sau nenumărate zile libere.

Nicu Marcu, președintele Autorității de Supraveghere Financiară/ Foto: captură video Ziarul Financiar Nicu Marcu, președintele Autorității de Supraveghere Financiară/ Foto: captură video Ziarul Financiar

 

 


Uriașa listă a privilegiilor angajaților ASF, instituția de stat care a închis ochii la cele mai răsunătoare falimente din industria asigurărilor: de la 16 salarii la abonamente wellness sau nenumărate zile libere. Informațiile apar în Contractul Colectiv de Muncă, scrie defapt.ro .

 


Salariile angajaților ASF sunt secretizate, iar Agenția Națională de Integritate nu a protestat, având în vedere că soția președintelui ANI a fost angajată consilieră a președintelui ASF.

CITEȘTE ȘI:
Statul falimentar, „sită spartă” cu banii românilor. Achiziție directă de 25.000€ de la o agenție de care nu a auzit nimeni, atribuită unei firme la fel de obscură.

Ce drepturi au angajații ASF, potrivit Contractului Colectiv de Muncă:


  • Pe lângă cele 12 salarii, pot primi „prime anuale în cuantum de 100% din salariul brut și indemnizația brută lunară” pentru Ziua ASF și concediul anual. Încă o astfel de primă se acordă anual fără nici un motiv. În sfârșit, un salariu se acordă ca „primă de performanță”. În total: 16 salarii anuale
  • Cinci zile libere pentru diferite evenimente în familie, de la căsătoria unui copil la decesul socrilor. Pentru ziua de naștere se acordă o zi liberă, care nu trebuie să fie în zi nelucrătoare.
  • 8775 de lei pentru „situații medicale deosebite”
  • 8.500 de lei în cazul decesului unei rude de gradul I
  • Cadouri pentru copii, de Crăciun și 1 iunie
  • 300 lei/ lună pentru abonamente de fitness sau wellness
  • Vouchere de vacanță și tichete de masă

Citește continuarea articolului pe defapt.ro

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Doar în România se poate. Un candidat PNL Iași vrea înapoi banii cu care si-a cumpărat locul în Parlament

Viața de lux a șefului CCR: cheltuie 9.000 de euro lunar și îi mai rămân 6.000 pentru economii. Totul din bani publici

Ultimele Stiri
abonare newsletter