Politică

Statul falimentar, „sită spartă” cu banii românilor. Achiziție directă de 25.000€ de la o agenție de care nu a auzit nimeni, atribuită unei firme la fel de obscură.

O agenție a statului de care nu a auzit nimeni a achiziționat „la repezeală” servicii de 25.000€, pe care „le-a făcut cadou” unei firme la fel de necunoscută.

Statul falimentar, „sită spartă” cu banii românilor. FOTO: Pixabay Statul falimentar, „sită spartă” cu banii românilor. FOTO: Pixabay

 

 


Agenţia pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii Cluj a lansat luni o achiziţie directă pentru servicii de publicitate (fără licitaţie publică), în valoare de 125.000 de lei (sumă ce se încadrează la achiziții directe) și pe care a atribuit-o imediat unei firme obscure din domeniul media din Cluj-Napoca. 


Nu putem să nu remarcăm că achiziția făcută „pe repede înainte” a coincis cu anunțul Guvernului României că suspendă o serie de cheltuieli în sectorul bugetar în următoarele două luni, adică până la finalul anului. Măsura anunțată ieri de Guvern se referă la înghețarea unor cheltuieli neesențiale din sectorul bugetar, cum ar fi renovările, achiziționarea de carte, participarea la cursuri, pentru ca România să respecte ținta de deficit bugetar.


Amintim că, pentru România, a fost declanșată procedura de deficit excesiv întrucât deficitul ESA a depășit pragul stabilit de reglementările europene de 3% din PIB.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Deficit de cont curent de 5 miliarde de euro după primul trimestru din 2023

abonare newsletter