Politică

Alin Tișe cere ieșirea PNL de la guvernare „în măsura în care guvernarea nu ține cont de prioritățile liberale și mărește fiscalitatea”

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a atacat dur coaliția de guvernare pentru măsurile de creștere a fiscalității anunțate, solicitând ieșirea de la guvernare a PNL.

Alin Tișe cere ieșirea PNL de la guvernare. Nu este singurul lider PNL nemulțumit. FOTO: Facebook/ Alin Tișe Alin Tișe cere ieșirea PNL de la guvernare. Nu este singurul lider PNL nemulțumit. FOTO: Facebook/ Alin Tișe

 

 


Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, a postat pe rețelele de socializare un mesaj dur la adresa coaliției PNL-PSD, solicitând ieșirea PNL de la guvernare, din cauza măsurilor fiscale cerute de PSD. Șeful forului județean arată că această propunere nu a fost discutată în partid, ci este „ceea ce gândește și ce ar face” el.

 


„Guvernul PNL - PSD sau PSD - PNL. Oricum le-ai ordona, Guvernul este bipartid!

Guvernarea trebuie să se abțină de la măsuri care lovesc direct în electoratul unuia sau altuia dintre partide. Creșterea fiscalității lovește direct în electoratul PNL. Și condamnă România la o criză profundă și recesiune.


Susținerea economiei reale presupune susținerea mediului de afaceri și nicidecum fiscalitatea crescută. Asta echivalează practic cu scoaterea PNL de la guvernare!

PNL trebuie să iasă de la guvernare în măsura în care guvernarea nu ține cont de prioritățile liberale și mărește fiscalitatea. Nu, nu am discutat în partid asta. Este ceea ce gândesc și ce aș face eu, dar partidul gândește cu mintea altora”, a transmis Alin Tișe, printr-o postare pe Facebook.


Boc, împotriva creșterii impozitelor în IT

Președintele CJ Cluj nu este însă singurul care a criticat măsurile fiscale propuse de PSD. Cu doar câteva zile în urmă, primarul Emil Boc a declarat că nu este de acord cu creșterea impozitelor în domeniul IT. Edilul a avertizat că introducerea unor taxe noi în sectorul IT, considerat un domeniu cu potențial competitiv pentru piața europeană, ar putea să nu fie o soluție viabilă.

„Cred că filosofia aceasta ar trebui să primeze: cum facem să ținem locurile de muncă în viață? Mă uit la sectorul IT, e singurul domeniu în această țară care este redutabil, care poate conta pe piața europeană. Putem fi competitivi. Avem o șansă în contextul inteligenței artificiale și a marilor proiecte din PNRR. Acolo, nu cred că este o soluție să introducem taxe noi. Trebuie cumpănit, dar trebuie să fim de acord că avem tot mai multe cheltuieli pentru educație, sănătate, trebuie să existe o solidaritate, să avem bani și la buget, numai trebuie gândit foarte bine de unde și cum luăm pentru a nu afecta și ceea ce este prețios. Să nu aruncăm din covată și apa, și copilul”, a spus edilul. 


Mai mulți lideri PNL din teritoriu cer ieșirea de la guvernare

De asemenea, crește și numărul vocilor din PNL care cer ieșirea liberalilor de la guvernare. Ei spun că măsurile fiscale cerute de PSD lovesc în electoratul liberal. Marți, viceprimarul Timișoarei, Cosmin Tabără, a avertizat că partidul trebuie să iasă de la guvernare, în caz contrar „se duce în cap”.

„Sau ieșim de la guvernare sau ne ducem în cap. Să fie clar: PNL trebuie să susțină măsuri liberale și nu împotriva principiilor liberale! Să nu uite că el reprezintă un electorat care l-a mandatat cu un scop în Parlamentul României, nu doar să facă figurație sau să fie „brelocul” cuiva, în speță al PSD”, a scris Tabără.

„Dacă nu este tratat cu respect, ca un partener, dacă ideile și principiile liberale nu există în coaliție, care este sensul rămânerii acolo? Putem să ne dăm la o parte, să-i lăsăm să guverneze cum vor dacă nu țin cont de nimeni și nimic, iar cei care cred cu tărie „doar” în politica lor să rămână cu ei!”, a continuat el.

„Dacă lucrurile continuă în acest ritm, iar PNL nu face nimic, riscă să iasă de pe scena politică!Principiile sunt mai importante decât câteva luni de guvernare. Nu se mai poate ca tot ce se întâmplă anti-economie să fie decontat de noi, PNL. Repet, este nevoie de reformă, dar una reală. Nu făcută în pripă, peste noapte, prin O.G.”, a mai spus el.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Modificările propuse la Codul Fiscal, îngrijorătoare pentru ONG-uri. Scrisoare deschisă adresată lui Ciolacu, semnată de peste 1.000 de organizații

Ultimele Stiri
abonare newsletter