Național

Vlad Pascu, autorul tragediei din stațiunea 2 Mai, ar putea primi o pedeapsă mai mică. Avocat: „Victimele circulau neregulamentar, e o culpă comună”.

Vlad Pascu, șoferul drogat care a omorât doi tineri în stațiunea 2 Mai, ar putea primi o pedeapsă mai mică, după ce instanța a respins schimbarea încadrării din ucidere din culpă în omor calificat.

Șoferul drogat care anul trecut a accidentat mortal doi tineri în localitatea 2 Mai ar putea primi o pedeapsă mai mică/Foto: digi24.ro Șoferul drogat care anul trecut a accidentat mortal doi tineri în localitatea 2 Mai ar putea primi o pedeapsă mai mică/Foto: digi24.ro

 

 


Judecătoria Mangalia a respins, joi, cererea de schimbare a încadrării juridice în omor calificat şi a precizat că următorul termen de judecată va fi şi ultimul în acest proces, situație în care Vlad Pascu va fi judecat pentru ucidere din culpă, aspect prin care va beneficia de o pedeapsă mai blândă. 

 


„S-a respins cererea de schimbare a încadrării juridice a faptei, lucru care era cumva bănuit de către noi de data trecută. Evident, aveai cumva prefigurată ideea aceasta de a-l păstra pe aceeaşi procedură. Ştim foarte bine, fapta până la zece ani şi şase luni va avea limitele reduse cu o treime din pedeapsa respectivă”, a declarat Adrian Cuculis, avocatul familiei tinerei ucise în accidentul de la 2 Mai, provocat de Vlad Pascu.

Avocatul lui Vlad Pascu: „Este o culpă comună”

Avocatul lui Vlad Pascu, Adrian Bendeac, a declarat joi, la ieşirea din Judecătoria Mangalia, unde a avut loc al treilea termen de judecată în proces, că victimele accidentului de la 2 Mai se deplasau neregulamentar, fiind vorba despre o culpă comună în acest caz.


„În raportul de expertiză auto sunt concluziile tuturor experţilor, în sensul în care participanţii la trafic au creat o stare de pericol pasiv, în sensul în care se deplasau neregulamentar. E o culpă comună”, a spus Bendeac.

Luna trecută, Vlad Pascu, şoferul drogat care, anul trecut, a accidentat mortal doi tineri în localitatea 2 Mai, a recunoscut în faţa instanţei faptele de care este acuzat de către procurori, având astfel posibilitatea de a beneficia de reducerea pedepsei.


Tineri nevinovați, morți în urma accidentului produs de șoferul drogat

Pe 11 octombrie 2023, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia au anunţat că inculpatul Vlad Pascu, din Bucureşti, a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi părăsirea locului accidentului.

CITEȘTE ȘI: 
Poliția l-a lăsat liber în trafic pe tânărul din 2 Mai cu două ore înainte de accidentul mortal. În mașina sa au fost descoperite droguri, dar poliția nu l-a testat

„În sarcina inculpatului s-a reţinut că, în dimineaţa zilei de 19.08.2023, a condus pe drumurile publice un autovehicul, sub influenţa substanţelor psihoactive, iar, la intrare în localitatea 2 Mai, a acroşat un grup de persoane care se deplasau pe marginea drumului. În urma impactului, a rezultat decesul numiţilor O.A.S. (21 ani) şi D.R.M. (20 ani), precum şi vătămarea corporală a numiţilor B.D.D. (18 ani), C.V.A. (20 ani) şi I.C.I. (20 ani). De asemenea, se reţine că, după producerea accidentului, inculpatul a părăsit locul accidentului”, au transmis procurorii.


Doi tineri, o fată de 20 de ani şi un băiat de 21 de ani, au murit şi alţi trei au fost răniţi după ce în august 2023, Vlad Pascu a intrat cu maşina (un Mercedes de colecţie decapotabil) într-un grup de pietoni pe DN 39, în apropierea localităţii 2 Mai. Conducătorul auto a părăsit locul faptei, fiind depistat de poliţişti în staţiunea Vama Veche, unde a fost testat cu aparatul drugtest, rezultatul fiind pozitiv pentru cocaină, amfetamină şi metamfetamină.

Înainte de accident, Vlad Pascu a fost oprit de două ori în trafic de poliţişti. A fost condus la o secţie de poliţie, dar a fost lăsat să plece, deşi în maşina lui fuseseră descoperite droguri.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Vlad Pascu, șoferul drogat care a omorât doi tineri în stațiunea 2 Mai, și-a recunoscut faptele. Va beneficia de procedură simplificată și o reducere a pedepsei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter