Național

Vlad Pascu, șoferul drogat care a omorât doi tineri în stațiunea 2 Mai, și-a recunoscut faptele. Va beneficia de procedură simplificată și o reducere a pedepsei.

Vlad Pascu, şoferul drogat care anul trecut a accidentat mortal doi tineri în localitatea 2 Mai, ar putea beneficia de o reducere a pedepsei după ce și-a recunoscut faptele.

Șoferul drogat care anul trecut a accidentat mortal doi tineri în localitatea 2 Mai ar putea beneficia de o reducere a pedepsei/Foto: digi24.ro Șoferul drogat care anul trecut a accidentat mortal doi tineri în localitatea 2 Mai ar putea beneficia de o reducere a pedepsei/Foto: digi24.ro

 

 


Vlad Pascu, şoferul drogat care, anul trecut, a accidentat mortal doi tineri în localitatea 2 Mai, a recunoscut joi, în faţa instanţei, faptele de care este acuzat de către procurori, având astfel posibilitatea de a beneficia de reducerea pedepsei.

 

Un proces „fără speranță” în cazul tragediei de la 2 Mai

Pascu nu a fost adus în sala de judecată, dar a participat la şedinţă prin videoconferință.


Unul dintre avocaţii familiilor îndoliate a depus o cerere de schimbare a încadrării juridice a faptei, din ucidere din culpă, în omor calificat. Totodată, părinţii celor doi tineri decedaţi au solicitat recuzarea judecătoarei care se ocupă de acest caz, cerere ce a fost respinsă. Instanţa a fixat un nou termen de judecată pentru data de 4 aprilie, ora 10,00.

CITEȘTE ȘI: 
Șoferul drogat care a omorât doi tineri în stațiunea 2 Mai a cerut arest la domiciliu ca să înveţe pentru admiterea la facultate. Instanța a menținut măsura arestului preventiv.

Tatăl lui Sebi, unul dintre cei doi tineri morţi, a declarat că nu are „nicio speranţă” referitor la acest proces.


„Ne bucurăm că judecătoarea a luat în considerare să schimbe încadrarea şi aşteptăm până pe 4 aprilie să vedem ce se întâmplă la un nou proces. Şi-a recunoscut faptele, pentru vechea încadrare. (...) Sincer, nu am nicio speranţă, până şi acum judecătoarea m-a văzut cu poza băiatului în mână şi a întrebat cine sunt. Am zis că sunt tatăl lui Sebi şi că l-am adus şi pe el în sală ca să îl vadă”, a spus bărbatul.

Un al doilea termen de judecată a avut loc, joi, la Judecătoria Mangalia, în dosarul lui Vlad Pascu. Primul termen pe fond în acest dosar a fost pe 22 februarie. Cauza a fost amânată în condiţiile în care, potrivit avocatului Adrian Cuculis care reprezintă familia tinerei moarte în accidentul rutier, unul dintre avocaţii lui Pascu s-a retras din dosar, iar cel de-al doilea a anunţat că nu poate participa la termenul din 22 februarie pentru că este la o acţiune de protest alături de colegi din Baroul Bucureşti.


După recunoaşterea faptelor, Vlad Pascu va beneficia de reducerea cu o treime a limitelor pedepsei, ceea ce înseamnă că nu i se reduce pedeapsa după pronunţarea sentinţei, ci se reduc limitele pedepsei la care va fi încadrat.

Tineri nevinovați, morți în urma accidentului produs de șoferul drogat

Pe 11 octombrie 2023, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia au anunţat că inculpatul Vlad Pascu, din Bucureşti, a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi părăsirea locului accidentului.


CITEȘTE ȘI: 
Poliția l-a lăsat liber în trafic pe tânărul din 2 Mai cu două ore înainte de accidentul mortal. În mașina sa au fost descoperite droguri, dar poliția nu l-a testat

„În sarcina inculpatului s-a reţinut că, în dimineaţa zilei de 19.08.2023, a condus pe drumurile publice un autovehicul, sub influenţa substanţelor psihoactive, iar, la intrare în localitatea 2 Mai, a acroşat un grup de persoane care se deplasau pe marginea drumului. În urma impactului, a rezultat decesul numiţilor O.A.S. (21 ani) şi D.R.M. (20 ani), precum şi vătămarea corporală a numiţilor B.D.D. (18 ani), C.V.A. (20 ani) şi I.C.I. (20 ani). De asemenea, se reţine că, după producerea accidentului, inculpatul a părăsit locul accidentului”, au transmis procurorii.

Doi tineri, o fată de 20 de ani şi un băiat de 21 de ani, au murit şi alţi trei au fost răniţi după ce în august 2023, Vlad Pascu a intrat cu maşina (un Mercedes de colecţie decapotabil) într-un grup de pietoni pe DN 39, în apropierea localităţii 2 Mai. Conducătorul auto a părăsit locul faptei, fiind depistat de poliţişti în staţiunea Vama Veche, unde a fost testat cu aparatul drugtest, rezultatul fiind pozitiv pentru cocaină, amfetamină şi metamfetamină.

Înainte de accident, Vlad Pascu a fost oprit de două ori în trafic de poliţişti. A fost condus la o secţie de poliţie, dar a fost lăsat să plece, deşi în maşina lui fuseseră descoperite droguri.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Șoferul drogat care a omorât doi tineri în stațiunea 2 Mai rămâne în arest preventiv. Instanţa a respins solicitarea arestului la domiciliu.

TRAGEDIE pe litoral. Un șofer DROGAT a lovit în plin un grup de tineri. Doi au murit pe loc și alți trei sunt grav răniți

Șoferul de 19 ani care a ucis doi tineri în accidentul din 2 Mai, trimis în judecată pentru trafic de droguri, alături de părinți

Ultimele Stiri
abonare newsletter