Național

Fostul rugbist George Baltă, imobilizat în scaun cu rotile, susține că nu i s-a permis îmbarcarea într-un avion TAROM pentru zborul spre Cluj, „pe motiv de siguranţă”. Explicațiile companiei.

Fost rugbist de performanță,George Baltă a acuzat Tarom de discriminare a persoanelor aflate în scaun cu rotile. Compania neagă acuzațiile.

Aeronavă Tarom/Foto: Tarom Facebook.com Aeronavă Tarom/Foto: Tarom Facebook.com

 

 


George Baltă a rămas neîmbarcat pentru zborul București-Cluj, deși avea biletul achiziționat și trebuia să participe în calitate de speaker la un eveniment organizat în Cluj-Napoca. Mai mult, acestuia i s-ar fi anulat rezervarea, fără a fi anunţat. Reprezentanţii TAROM susţin însă că bifarea opţiunii corespunzătoare pentru persoanele cu dizabilităţi s-a făcut după rezervarea biletului şi că însoţitorului lui Baltă i s-a comunicat că reglementările în materie de siguranţă nu permit efectuarea cursei cu aeronava respectivă, fiindu-i oferite alternative de zbor.

 


„În 2023 încă se mai fac discriminări”

TAROM vine cu explicații după ce miercuri, 6 decembrie, fostul rugbist George Baltă a acuzat compania de discriminare a persoanelor aflate în scaun cu rotile susţinând că nu i s-a permis îmbarcarea pe motiv de siguranţă, deşi avea bilet cumpărat.

Fostul sportiv de performanță a scris că demult nu s-a mai simțit discriminat, până la incidentul cu TAROM.


„Adevărul este că de mult nu am mai simțit asta și nu cred că îmi doream să-mi reamintească cineva despre, dar TAROM a reușit să-mi arate că în 2023 încă se mai fac DISCRIMINARI Astăzi aveam zbor spre Cluj împreună cu @tedynecula unde eram invitați ca speakeri la un eveniment. Doar că asta nu s-a mai întâmplat pentru că TAROM mi-a refuzat mie  îmbarcarea pe motiv de siguranță. Ieri seară, Tedy a fost personal în aeroport să verifice dacă totul este ok și personalul de atunci i-a ridicat din umeri.

Fostul rugbist George Baltă a acuzat compania Tarom de discriminare/Foto: George Baltă Facebook.com

 


Cu bilete cumpărate, asistență pentru persoane cu dizabilități confirmată, astăzi m-am trezit că mi s-a anulat biletul, fără să fiu anunțat, pe motiv că aeronava care zboară spre Cluj este un ATR și nu ia la bord persoane cu mobilitate redusă.

Rezolvarea: Vă dăm bilet la zborul de la ora 17. Practic zbori când vor ei, nu când ai tu nevoie. În 2023 TAROM scrie pe site că este o companie modernă, dar folosește aeronave doar pentru o anumită categorie de oameni. Să nu mai spun că o persoană cu dizabilități nu poate selecta asistența și tipul de dizabilitate direct de pe site. Trebuie să suni în call centre sau să mergi într-o agenție a lor că să fii evaluat 🤦🏻‍♂️ Nu pot să vă spun ce simt acum și nici nu vreau să vă simțiți vreodată așa. Mulțumesc din suflet personalului de astăzi care a făcut tot ce a putut pentru a fi la bord!”, a scris George Baltă.


Tarom: Compania oferă asistență tuturor persoanelor cu mobilitate redusă

Operatorul aerian TAROM oferă asistenţă tuturor persoanelor care au mobilitate redusă ca urmare a unei dizabilităţi temporare sau permanente însă pentru a derula aceste servicii compania are nevoie să primească, cu minimum 48 de ore înainte de decolare, informaţia referitoare la existenţa unei cereri speciale.

„Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române, TAROM, oferă asistenţă tuturor persoanelor care au mobilitate redusă ca urmare a unei dizabilităţi temporare sau permanente, motorie, vizuală, auditivă sau mintală, ori din cauza vârstei sau a unei boli, pe toată durata călătoriei, de la rezervarea sau cumpărarea biletului până la sosirea la destinaţie. Pentru a derula aceste servicii şi a putea consilia adecvat pasagerii, compania are nevoie să primească, cu minimum 48 de ore înainte de decolare, informaţia referitoare la existenţa unei cereri speciale. Solicitarea poate fi transmisă oricărei agenţii TAROM, agentului de turism sau prin Call Center-ul TAROM (în funcţie de modalitatea de realizare a rezervării). Orice variantă de informare sau cerere trebuie comunicată companiei cu nu mai puţin de 48 de ore înainte de ora de plecare”, se arată într-un comunicat al companiei.

CITEȘTE ȘI: 
„Legea austerității” pune pe butuci TAROM: salariile, diminuate cu 60% de măsurile fiscale ale lui Ciolacu! Piloții își caută de lucru

În  11 martie 2006, jucătorul de rugby George Baltă a suferit un grav accident pe teren, în timpul unui meci, fiind diagnosticat cu traumatism vertebro-medular cervical, luxaţie anterioară bilaterală C6-C7. Ceea ce înseamnă că avea coloana vertebrală deformată în zona gâtului şi măduva secţionată complet.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

„Legea austerității” pune pe butuci TAROM: salariile, diminuate cu 60% de măsurile fiscale ale lui Ciolacu! Piloții își caută de lucru

EXCLUSIV. József Váradi, CEO Wizz Air. „Suntem pregătiți dacă Tarom se prăbușește. O țară nu are nevoie de propria companie aeriană. Uitați-vă la Ungaria, oamenii nu plătesc afaceri falimentare”

Ultimele Stiri
abonare newsletter