Monitorul Cartierelor

Începe demolarea GARAJELOR în Mărăști și Plopilor! 1.000 de somații vor fi trimise în iunie

„Marea demolare” ajunge în cartierele Mărăști și Plopilor din Cluj-Napoca. Aproape 1.000 de garaje de tablă vor fi demolate până la toamnă.

 

 


Circa 950 de garaje de tablă vor fi culcate la pământ în vara aceasta, în cartierele Mărăști și Plopilor. Proprietarii de garaje vor primi somațiile în următoarele două săptămâni, termenul pentru desființarea acestora fiind luna septembrie 2021.

 


Este vorba de garajele de pe Bulevardul 21 Decembrie 1989, Calea Dorobanților și străzi precum București, Crinului.

„Pregătim o serie de somații pe care le vom trimite zilele următoare pentru garajele de pe strada Crinului, de pe strada București, strada Plopilor, strada Tarnița și alte străzi, cu un termen de demolare a garajelor undeva după data de 15 septembrie, pentru o nouă etapă de demolare a garajelor.


Până în acest moment, nu au mai fost demolate garaje din cartierele Mărăști și Plopilor, dar urmează: cele de pe strada București, Bulevardul 21 Decembrie 1989, Calea Dorobanților și străzile adiacente. În următoarele două săptămâni, vor fi trimise somațiile pentru demolarea garajelor. Pentru următoarea etapă de demolare a garajelor, vor fi trimise somații pentru 950 de garaje”, a declarat viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea, pentru monitorulcj.ro.

Proprietarii din Grigorescu, cei mai „harnici” la demolare

Viceprimarul a afirmat că, în ceea ce privește cele 600 de garaje din cartierele Grigorescu și Mărăști, a căror proprietari au fost somați la începutul anului, acestea au fost deja demolate aproape în totalitate, urmând ca platformele să fie reamenajate.


„S-a semnat contractul cu RADP (Regia Autonomă a Domeniului Public - n.red.) pentru amenajarea parcărilor din cartierele Grigorescu, pe locul fostelor garaje. 288 de garaje au fost demolate aici. Chiar dacă mai este încă timp până la 1 iunie să fie demolate garajele, toate garajele din cartierul Grigorescu au fost deja demolate și în proporție de 99%, și cele din cartierul Mănăștur, 370 la număr. Începem mai devreme cu o săptămână și jumătate intervenția în aceste zone pentru reamenajare”, a mai declarat Dan Tarcea.

Proprietarii „încăpățânați” sunt taxați

Proprietarilor care nu demolează garajele de tablă în timpul pus la dispoziție de primărie, le vor fi ridicate garajele de către firma angajată de municipalitate pe propria cheltuială. Totodată, aceștia nu vor mai avea drept la loc de parcare după amenajarea acestora pe locul platformelor de garaje.


Pe locul vechilor platforme de garaje, primăria amenajează locuri de parcare, spații verzi sau locuri de joacă pentru copii. Până în acest moment au fost demolate 1.500 de garaje din Cluj-Napoca, în carierele Gheorgheni, Mănăștur și Între Lacuri. În tot municipiul există aproximativ 10.000 de garaje de tablă.

CITEȘTE ȘI

SUTE de garaje din Cluj vor fi demolate. Dacă nu le demolează singuri, proprietarii sunt buni de plată

 

abonare newsletter